SSD montajı nasıl olmalı?

yekizm

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte Z590 Aorus Ultra Anakart
İntel i5-10600KF İşlemci
Asus Tuf Gaming Rtx 3060 Tİ V2 OC Ekran Kartı
3000 MHZ CL 15 32 GB RAM
Öncelikle herkese, merhaba. Şu an bilgisayarımda bir adet HDD, bir adet SSD bulunmakta. Bu disklerimin bana yetersiz geldiğinden dolayı yeni bir SSD takmaya karar verdim, fakat bir sorum var? SSD'nin anakart, güç kısacası kablo montajını yaptıktan sonra (şu an bilgisayarımda bir sistem kurulu stabil bir şekilde kullanıyorum). Windows üzerinden SSD'yi diğer disklerim gibi C/D/F olarak sıralandırabilir miyim? Veya BIOS'dan birkaç ayar yapmalı mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Sistem:
  • Anakart: ECS-H81h3M4
  • İşlemci: Intel i7-4770
  • Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti

Sizin bir şey yapmanıza gerek olmaması gerekiyor. SDD yi sisteme dahil ettiyseniz Bilgisayarım içerisinde sıradaki sürücü harfi E ise E olarak, F ise F olarak görülüyor olması gerekir.

Disk'i taktıktan sonra sistem otomatik olarak bir harf atayacaktır. Eğer bilgisayarım'da göremezsen Disk Yönetimi'ne girerek kendin bölüm oluşturman gerekebilir.

Disk Yönetimi'ne girmek için Windows Logo'suna sağ tık yap ve çıkan menüde Disk Yönetimi seç:

Ardından şöyle bir ekran çıkacak. Burada muhtemelen Disk 2 olarak "Ayrılmamış alan" görülecektir. Üzerine tıklayıp yönergeleri takip ederek yeni diskinize bir harf atayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…