SSD nasıl kullanılmalı?

HajiCavCav

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni sistem topluyorum ve sistemime SSD alacağım fakat SSD'yi nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Evet işletim sistemimiz buraya kurulacak ve boot süresi kısalacak ama oyunları yada programları buraya mı kurmalıyım yoksa HDD ye mi? 240GB olacak alacağım SSD.
Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanacağın bütün programları SSD'ye kurmanı tavsiye ederim. Tabi ki boyutları abartı değilse. Windows SSD'ye kurulduğunda; internet kullanımı, dosya transfer hızları, programların açılış hızları artacak. Özetle, bilgisayarda yaptığın her işlem hızlanacak. @Silinen üye'ın dediği gibi sık oynadığın oyunları SSD'ye kurabilirsin. Mesela BF4 ve CS GO gibi online FPS oyunlarında, oyun SSD'ye kuruluysa öldüğün zaman çabuk doğarsın ve bölümler arası yükleme geçişleri kısalır. Genel manada aldığın deneyim ve keyif artar.

Yani sürekli kullanılan oyun, program vs SSD'ye kurulurken, oyna bitir yada çok daha az kullanılanlar HDD'ye yüklenmeli.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.

Çok sık oynadığın oyun var ise onları kur. SSD depolama amacı ile kullanmamaya dikkat et. 10-15 GB boş alan yeterli olur.

120 gb bir ssd'ye windows u kurarsam ne kadar yer kaplar acaba?

20-25 GB yeterli olur. Ancak sorun olmasın diye 30 GB diyelim.

Peki SSD mSata mı Sata mı olmalı? Anakartım MSI Gaming 5. SSD öneriniz var mı? 120 GB yada 240 GB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…