Çözüldü SSD nasıl sıfırlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ouxx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir SSD aldım ve laptopta 2 SSD yuvası mevcut, 1 tanesi boşta. Yeni SSD'yi takıp eski SSD'deki her şeyi sıfırlamak ve yeni taktığım SSD'yi birincil seçip, Windows'u ona kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Windows kurulum sırasında otomatik içindeki her şeyi siler mi? Silmez ise nasıl yapabileceğimi söylerseniz sevirinim. Hayırlı forumlar. (şu an Windows kurulu silip diğer SSD'ye kurmak istiyorum.)

Çözüm
Format atarken SSD'deki her şeyi silebilirsin. Bunun için format sırasında kurulum sekmesinde diski biçimlendir sonra hangi SSD'ye kurmak istiyorsan onu seç ve kur.
Biçimlendirmeniz yeterli.
Tam sıfırlama istiyorsanız minitool ile ''wipe disk'' işlemini yapın.
Basit işlem ve yapmanızı tavsiye ederim.
Yukarıdaki linkten indirin. Kurulum esnasnda adım adım gidin.
Bir adımda iki seçenek var
Trial
Free
Trial seçili ise, onu free olarak değiştirin.

@ouxx
Siz sormadınız ama yapacağınız işlem gereği belirteyim.
Ciddi sorun olacak bir durum var.
Sistemi yeni diske kurarken eski diskiniz takılı olmasın. İçinde sistem bulunan bir disk takılı iken onu silmeden başka diske kurulum yaparsanız sorunlu kurulum olur. Yeni diskte olması gereken EFI ve kurtarma bölümleri eski diskte oluşur veya kalır.
EK: Ve daha sonra da silinemez, silinir ise sistem hiç açılmaz.

@FehmiDogru.js
Aşağıdaki linkte bulunan disk yapılandırmasına bir bakın hocam, akıllara ziyan. :)
Sistem diski üstteki.
Bu şekilde açılmış konu az değil. (Yukarıdaki kadar paramparça olmasa da)

Son düzenleme:
@ouxx
Siz sormadınız ama yapacağınız işlem gereği belirteyim.
Ciddi sorun olacak bir durum var.
Sistemi yeni diske kurarken eski diskiniz takılı olmasın. İçinde sistem bulunan bir disk takılı iken onu silmeden başka diske kurulum yaparsanız sorunlu kurulum olur. Yeni diskte olması gereken EFI ve kurtarma bölümleri eski diskte oluşur veya kalır.
EK: Ve daha sonra da silinemez, silinir ise sistem hiç açılmaz.

@FehmiDogru.js
Aşağıdaki linkte bulunan disk yapılandırmasına bir bakın hocam, akıllara ziyan. :)
Sistem diski üstteki.
Bu şekilde açılmış konu az değil. (Yukarıdaki kadar paramparça olmasa da)
Teşekkür ederim, ikisinin birden takılı olmasını istiyorum. Fehmi hocamızın dediği gibi format ile biçimlendirerek Windows dahil her şeyi silebilir miyim ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı