Merhaba başlıkta belirttiğim gibi yeni bir sistem topladım fakat SSD ve HDD elimde mevcut olduğu için almadım. Şu an kullandığım sistemdeki bilgilerimin kaybolmasını istemiyorum. Format atmadan biçimlendirmeden nasıl temizlerim driverları?
İçindeki veriler kaybolmadan temizlemek dediğin tarama yaparsın. Virüs veya kötü yazılım var mı diye kontrol edersin. Fakat yeni sistem topladım demişsin. Sürücü sorunu yaşayabilirsin. Kaybetmek istemediğin verileri bir harici HDD’ye yedekleyip format atıp temiz kurulum yapman daha faydalı olabilir.
Bilgisayarınız açılır ancak siz sürücüleri kaldırana kadar tam performans alamazsınız. Önce denetim masasından kaldırın sürücülerle ilgili olanları. Ardından DDU ile grafik sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun. Eğer işlemci markan değişiyorsa (Intel -> AMD | AMD -> Intel) veya işlemci serin değişiyorsa (Intel Pentium E/F -> Intel Core | AMD Bulldozer -> AMD Ryzen) bilgilerini yedekle bilgisayarı değiştirmeden önce. Bilgisayar açılmayabilir. Bu durumda altı oku.
Sürücüleri temizlemek için formatsız en iyi yolu da sana söyleyim. Format atmak istemiyorsan format USB'si hazırla ve yeni sisteme geçtiğinde USB'den yükseltme yap direkt. Hem dosyaları ve programları kaybetmezsin hem de sürücüler temizlenir.
Şu anki sistemim SSD’de kurulu orjinal Windows 10 işletim sistemi. Ben içersindeki bilgilerimi HDD’ye aktarıp Windows 10 güncelleştirme bölümünden fabrika ayarlarına dön desem ve herşeyi sil desem sıkıntı çıkar mı peki ?
Şu anki sistemim SSD’de kurulu orjinal Windows 10 işletim sistemi. Ben içersindeki bilgilerimi HDD’ye aktarıp Windows 10 güncelleştirme bölümünden fabrika ayarlarına dön desem ve her şeyi sil desem sıkıntı çıkar mı peki?