SSD Nedir ?

HDD'nin eksilerinin, yani büyük ve yavaş oluşundan dolayı ihtiyaç duyulan şeydir. Veri okuma hızı HDD'lerin kat kat üstündedir. Mesela işletim sistemini SSD'ye kurarsan bilgisayar çok daha hızlı başlar.

SSD bir depolama birimidir. Ancak normal bir sabit diske göre çok daha hızlıdır.

HDD'nin eksilerinin, yani büyük ve yavaş oluşundan dolayı ihtiyaç duyulan şeydir. Veri okuma hızı HDD'lerin kat kat üstündedir. Mesela işletim sistemini SSD'ye kurarsan bilgisayar çok daha hızlı başlar.

Anladım teşekkürler, mesela bir dosyayı kopyalamak istiyorum onu daha mı hızlı kopyalıyor ? Birde 250 GB , 120 GB gibi modeller var bu modeller mesela bende 500GB HDD var o 250 GB 500 GB'a mı ekleniyor ? Yani 500+250 falan mı oluyor ?

Evet daha hızlı kopyalıyor, ama ayrı iki disk olur.

SSD'nin en büyük avantajı bilinenin aksine okuma yazma hızı değil, 0.1 ms olan erişim hızıdır. Sabit Disk verilere mekanik olarak erişirken SSD ise elektronik olarak erişir. Bu yüzden sabit diskin 10 milisaniyede ulaştığı bir veriye SSD 0.1 ms ile 100 kat daha hızlı erişir. Bu da SSD'nin günlük kullanımda çok daha performanslı olmasını sağlar.

Bunun dışında SSD de HDD gibi belli bir kapasiteye sahiptir. Windows kurulur, format atılır, oyun kurulur.. Kısacası kullanım alanı olarak SSD ile HDD arasında bir fark yoktur. Tabii ki söz konusu SSD PCI Express veya mSATA arabirimi kullanmıyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…