SSD nedir?

(SSD) Açılımı "Solid State Disk"tir. Hard diske nazaran epey hızlı bir parçadır... Oyun bilgisayarlarının şahsen bana göre olmazsa olmazıdır... Size fazla uzatmadan şöyle ifade edicem ve kesin anlama garantisi veriyorum :D Hard Disk içinde ki dosyaları açarken atıyorum saniyede 150mb gibi bir hızda yaparken SSD'ler saniyede 450-500-550mb gibi bir hızda okuyor (bu hız ssd ürünlerine göre değişmekte) sistem dosyalarınızı ssd'nin içine koyarsanız pcnizin açılıp-kapanma seviyesinde gözle görülür bir performans artışı görürsünüz (%40 kadar) ama oyunları içine koyarsanız onlarda da belli performans artışları olur... Kasanızda fazla yer varsa hem hard disk hemde ssd kurabilirsiniz ama laptop sa yalnızca ssd kurmak tercihen yer bakımından daha mantıklıdır...

HDD'ye nazaran yaklaşık 100 kat hızlı olan depolama birimi şeklinde özetlenebilir. Bütçeniz varsa işinize yarayacak bir birleşen. Bilgisayarda açılış hızı, veri işleme hızı vs işlerde yararlı oluyor. Fakat kesinlikle alınması gereken bir ürün değil.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı