Çözüldü SSD “not present” hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eren Erdoğan06

Picopat
Daha fazla  
RAM
Patriot vipee cl30 6000mhz 16x2
SSD veya HDD modeli
Micron (yavaş express 4.0)
Ekran kartı
Rtx 5060 TI 16gb
Anakart
MSI MAG X870 TOMAHAWK
İşlemci
Ryzen 7 7700
Sistemime yeni bir 2.el PSU taktım. Çok eski olmadığından eminim zaten cıncık gibiydi. Markası ve modeli: Corsair HX1000 taktım. Öncesinde çalışan sistemim bunu taktıktan sonra boot atmaya çalıştı fakat hiçbir ekran gelmeden direk BIOS'a (MSI MAG X870 Tomahawk) attı. Birkaç kere daha tekrar denedikten sonra M.2 NVMe SSD'min sistemde “not present” yani algılanmadığını fark ettim. Başka bir slota taktım ve düzgün taktığımdan kesinlikle eminim. Evet SSD'min markası kalitesiz bozulmasını bekliyordum zaten yeni SSD alacağım fakat yeni PSU taktığım anda böyle olması garipti. Ne kadar ayar yapsam da UEFI, legacy başka şeyler dahil bir türlü sistem SSD'yi görmedi. Yardımınızı bekliyorum çok çaresiz kaldım.🙏

Çözüm
Tavsiyem bir bilgisayarcıda parçanı denemen boşuna masraf yapma bilmeden.

Deneyeceğim fakat bunun dışında çözümü olan birisi varsa yazabilir. Bilgisayarcıya götür tavsiyesi cepte.

@ali hamza27437 @WAR10CK
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şansıma denk gelen bu videodan sorunu öğrendim ve çok şaşırdım. Windows'un son güvenlik güncellemesi ile birçok SSD bozulup ölmüş. Herkes dikkat etsin. İyi Sosyaller.
Şayet BIOS'ta görünmüyorsa muhtemelen ölmüştür. Yeni PSU ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum bunun. Başka bir sistemde deneyip emin olabilirsiniz.

Şayet BIOS'ta görünmüyorsa muhtemelen ölmüştür. Yeni PSU ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum bunun. Başka bir sistemde deneyip emin olabilirsiniz.

PSU değiştirdikten sonraya denk gelmesi çok ilginç. Ne yazık ki takıp deneyebileceğim bir sistem elimde yok. Yeni SSD alıp denerim fakat o süre zarfı içinde yapabileceğim ya da deneyebileceğim BIOS ayarlarını denemek isterim.

PSU değiştirdikten sonraya denk gelmesi çok ilginç. Ne yazık ki takıp deneyebileceğim bir sistem elimde yok. Yeni SSD alıp denerim fakat o süre zarfı içinde yapabileceğim ya da deneyebileceğim BIOS ayarlarını denemek isterim.

Benim bildiğim kadarıyla özel bir BIOS ayarı yok onun için. Anakartın direkt görmesi lazım takıldığı anda. Ama sizin anakartınıza özel bir ayar varsa onu bilmiyorum tabi. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.

Tavsiyem bir bilgisayarcıda parçanı denemen boşuna masraf yapma bilmeden.

Deneyeceğim fakat bunun dışında çözümü olan birisi varsa yazabilir. Bilgisayarcıya götür tavsiyesi cepte.

@ali hamza27437 @WAR10CK
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şansıma denk gelen bu videodan sorunu öğrendim ve çok şaşırdım. Windows'un son güvenlik güncellemesi ile birçok SSD bozulup ölmüş. Herkes dikkat etsin. İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı