SSD önerisi

synix0

Hectopat
Daha fazla  
240 GB'lık SSD alacağım. WD, Kingston, Adata ve HP arasında kaldım. Hangi SSD'yi almalıyım?
Önerdiğiniz SSD'yi neden önerdiğinizi yazarsanız çok iyi olur.

Not: Anakartımın M.2 desteği yok.

Bir de Hikvision 240 GB'lik SSD var. Bunu neden almamalıyım? 100 TL'lik fark üstteki markalara değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğin markaları almanı öneririm SanDisk kullanıyorum 2-3 sene önce aldığım SSD laptopumda kullanıyorum 480GB SSD. Tavsiye ederim ama fiyatını hiç bilmiyorum.

Saydığın markaların iyi ve kötü modelleri mevcut. Modele göre ele almak lazım.

Örneğin; WD Green, Sandisk SSD Plus ve özellikle Adata SU630'dan uzak durmalısın.

Ciddi bütçe sıkıntısı yoksa en alt seviye olarak;
Gigabyte GP-GSTFS31240GNTD
PNY CS900 240 GB (öncelikli olarak bu)
Apacer Panther AS340

Biraz daha kaliteli istesen;
WD Blue SA510
Kingston KC600 (sahte ürünlere dikkat. Güvenilir satıcı tercih et)

En iyisi;
Samsung 870 EVO (çok pahalı. PCIe > M.2 dönüştürücü ile M.2 SSD almak daha mantıklı)

Kötü modellerin ısınınca çok ciddi performans kaybı yaşayarak özellikle yazma hızında HDD'nin bile altına düşmesi, hızlı sağlık düşüşü ve ölümü, elektrik kesintisi gibi olaylarda arıza riski daha fazladır.

Cevabınız için teşekkür ederim. Kingston A400 hakkında bilginiz var mı?

Cevabınız için teşekkür ederim. Kingston A400 hakkında bilginiz var mı?
Çok fazla yok. Bizzat kullanmadım ama bazı şikayetler ve önyargılar mevcut. Kağıt üstünde, yukarıda verdiğim CS900 ve Gigabyte modellerine çok benzer yapısı var. Ancak eski bir model ve 32 katmanlı NAND yongaları biraz düşündürüyor. Kesin söyleyeceğim şey SU630 ve bazı James Donkey modellerinden daha güvenli olduğudur. Kendisine yakın olarak, yukarıda verdiğim hesaplı üç modele odaklanmayı tavsiye ederim.

Hocam merhaba bende 500 GB'lık arıyorum. SATA'ya da M.2 fark etmiyor. 600 650 civarı bir bütçem var. Oyunlarda kullanıacağım. Önerebileceğiniz bir marka model var mı acaba?

Hocam merhaba bende 500 GB'lık arıyorum. SATA'ya da M.2 fark etmiyor. 600 650 civarı bir bütçem var. Oyunlarda kullanıacağım. Önerebileceğiniz bir marka model var mı acaba?
Şunu alabilirsen çok iyi olur:

İlla 650 altında olsun diyorsan;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…