SSD Olan Sistemde HDD Takınca Yavaşlaması

BurakAkmanoglu

Hectopat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Öncelikle selamlar olsun dostlar. Yeni katıldım herkese merhabalar.
Bir sorunum var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
  • İşlemci: Intel i7 7700K
  • RAM: 16 GB Corsair
  • Anakart: ASUS Prime Z 270-P
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 760
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • 1.Monitör:ASUS VP247T - 23,6 inc
  • 2.Monitör: AOC E2270Sw - 19,5 inc
Sistemimi Eylül 2017 Kurban bayramı civarında anakart+işlemci+RAM+HDD+SSD şeklinde güncelleme yaptım. Sadece ekran kartını değiştirme yapmadım.

Sorunuma gelecek olursak; 1,5 TB HDD + 220 GB SSD bulunuyor. 1 TB HDD 500 GB HDD ayrı HDD 3 tane depolama alanım var.
Bu sistemi aldıktan kısa bir süre sonra yeni aldığım 1 TB HDD sorun çıkardı. Seagate Barracuda garantiye yolladık ve sıfır ürün geldi tekrar sisteme geri taktım ve kullanmaya başladım 1-2 gün içerisinde tekrar aynı sorun baş gösterdi ve SSD vs olmasına rağmen açılırken "Asus" yazısında takılma ya da çok geç açılma yaşıyorum. Şu an o 1 TB HDD tekrar çıkardım ve PC inanılmaz hızlandı.
Sorunumun "Güç Kaynağı" kaynaklı olması bir ihtimal mi çünkü güç kaynağını 2011 civarında almıştım 600W.

Umarım anlatabilmişimdir, ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.

"Ekstra olarak şunu da belirtmem lazım RAM'lerim 3000 MHz hızında ama BIOS ayarından 3000 MHz yaptığımız da şu hatayı veriyor ve sistemi açmıyor."

29177613_710512165823248_4384100408696504320_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum merhaba geç yazmış oluyorum sorununu merak ettim. Ssd yi sata 1 ve hızlı hdd ni sata ye bağla cs rom sata 4 bağlar mısın. 1-2 sata 3 diğerleri sata olabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı