SSD olan sistemde yeni HDD ile tak çalıştır yapılabilir mi?

behzatkoray

Femtopat
Daha fazla  
Sevgili arkadaşlar, yeni masaüstü sistemimde bütçe sıkıntısından dolayı HDD alamadım. Eski HDD takmak istedim fakat fixing falan dedi, 6-7 saat bekledim, bilgisayarım bir açıldı, sonra bir daha açılmadı. Sanırım Windows çökmüştü. HDD gözüküyordu ama korkudan HDD'yi çıkardım, sonra tekrardan SSD'ye format attım. Şimdi ben yeni harddisk alırsam fixing işlemi vermeden tak çalıştır yapabilir miyim? Korkudan sürekli araştırıyorum bir şey olur mu bir şeye zarar verir miyim falan gibisinden.
Dipnot: Eski HDD'yi takmayacağım, yeni HDD alıp montajını yaptıracağım.
Mesaj atan herkese teşekkürler. ^^

Teorik olarak bunun mümkün olması gerek. Olmadı yine göremezseniz hem SSD hem de HDD takılıyken format atın SSD'ye düzelir.

Yeni aldığınız hdd ye kurulum yapmanıza gerek yok eğer hali hazırda ssd de bir sistem mevcut ise bilgisayar o sistemi açacaktır hdd bağlantısını yapıp kullanmaya devam edebilirsin.

Teorik olarak bunun mümkün olması gerek. Olmadı yine göremezseniz hem SSD hem de HDD takılıyken format atın SSD'ye düzelir.
Peki hocam hddyi taktığımda fixingi beklemiştim ben sistemime zararı olmuş mudur.. kusura bakmayın biraz saçma gelebilir ama ekran kartına anakartıma zararı olur mu birazcık korkmuştum o gün.. şuan hdd olmadan 240gb ssd ile sorunsuz pcmi kullanıyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır herhangi bir sistemine zarar vermez sadece hdd ömrü kısalır veya işlevsiz hale gelir . Hdd yi takın bi deneyin herhangi bir sorun olursa tekrardan yazın.

Hayır herhangi bir sistemine zarar vermez sadece hdd ömrü kısalır veya işlevsiz hale gelir . Hdd yi takın bi deneyin herhangi bir sorun olursa tekrardan yazın
Ben kasanın içini açmamaya yemin etmiş vaziyetteyim peki eski hdd taktığımda neden windows çöktü? O kadar fixing işlemi bekledim? O fixing işlemi ne amaçlaydı

Büyük ihtimalle o takılı olan hdd de Windows vardı sistem 2 Windows gördüğü için birini fixlemis olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…