SSD olan sisteme sonradan eklenen HDD çok yavaşlattı

Alakası yok. Windows SSD de bile kurulu olsa sistemde hard disk varsa ve yavaşlama sıkıntısı olursa doğrudan sistemi de etkiliyor Windows'un SSD de olması bir şey değiştirmiyor.

Alakası yok. Windows SSD'ye bile kurulu olsa sistemde sabit disk varsa ve yavaşlama sıkıntısı olursa doğrudan sistemi de etkiliyor Windows'un SSD'de olması bir şey değiştirmiyor.

Windows sabit diske kurulu değilse ve yavaşlama sıkıntısı sabit diske kurulu bir uygulamadan da kaynaklanmıyorsa sabit disk nasıl yavaşlığı etkileyecek? Bilmeden konuşuyorsun gibi geldi.

HDD arızası olabilir.

HDD güç tüketen bir alet olduğu için çipsete yük bindirip SSD'nin düzgün çalışmasını engelliyor olabilir. Başka bir mantıklı açıklamam yok.

Windows sabit diske kurulu değilse ve yavaşlama sıkıntısı sabit diske kurulu bir uygulamadan da kaynaklanmıyorsa sabit disk nasıl yavaşlığı etkileyecek? Bilmeden konuşuyorsun gibi geldi.

Kardeşim daha gece yaşadım o sorunu. Windows SSD'de kurulu. Yedek olarak kullandığım hard diskten tık tık ses gelmeye başladı oyun esnasında sürekli drop yemeye başladım oyunum da M.2 SSD de kurulu hatta. Bozuk disk etkiliyor sistemi kim ne derse desin. Gece deneyimledim onu da. Tam üstüne konu geldi karşıma hatta yukarıda da yazdım. Bilgisayarı kapatıp diski çıkartınca sistem kendine geldi. Masaüstünde bile bir şey yapamıyordum o disk takılı olunca. Şu an kenarda duruyor. Bilmeden konuşan sanırım burada sen oluyorsun.

Bilmeden konuşuyor değil. Bozuk disk tüm sistemi yavaşlatır. IO chipsete yüklenir, diğer IO işlemlerini de etkiler. Bozuk flash disk taktigim için sistemin tepkiselliginin bozulduğunu bilirim. Ancak konu sahibinin durumunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum ben. Bana daha çok pagefile sıkıntısı gibi geliyor.

Haklısınız hocam arkadaş bilmeden konuşuyor, zamanında taktığımız çizik CD'ler bile etkiliyordu, muhtemelen dediğiniz gibidir. Ama konu sahibi dönüt sağlamadığı için uzatmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…