SSD olmasına rağmen programların yavaş açılması

TufyEmir

Femtopat
Daha fazla  
Samsung 870 EVO 1 TB'lık modelini aldım ve taktım, ilk yaptığım şey hız testi yapmaktı, Samsung'un kendi uygulaması ve CrystalDiskMark ile hız testi yaptığımda okuma hızı 550 küsur, yazma hızı ise 520 küsur çıktı, Google uygulamasından örnek verecek olursam uygulamayı açmak 1- 1.5 saniye sürüyor, başka bilgisayarlarda tıklandığı gibi açılıyor bunun nedeni ne olabilir veya bu normal bir şey mi?
Bilgisayar özellikleri, NVIDIA GeForce 920 MX, Intel i5 7200U, 8+4 12 GB RAM, sürücüler / Windows vs. her şey güncel.

Samsung EVO 870 model SSD'yi nereden aldınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sata SSD ile 1 saniyede açılıyor diye şikayet etmezsin. Uygulama içi kasıyor mu? Hantallık var mı?

Kendi laptopumdan örnek vereyim.

i7 6500U, 940MX, 12 GB RAM ve Gigabyte 128 GB SSD + 1 GB HDD var.

SSD almadan önce hız normaldi. Ne hızlı ne yavaş.

SSD alıp işletim sistemini SSD'ye temiz kurulum ile kurduktan sonra SSD'deki uygulamaların açılışı hızlandı. Ama bu hız ilk kurulumdan 1 2 ay sonrasına kadar devam etti. Niye? Çünkü sistem yavaş yavaş doluyor. Ağırlaşıyor.

SSD olsa bile ufak gecikmeler giriyor anlayacağınız. Her temiz kurulumdan sonra bariz bir hızlanma hissediyorum ama bir süre sonra yine ufak yavaşlamalar başlıyor.

O test ettiğiniz, uygulamaları hızlı açan bilgisayarlar masaüstü mü laptop mu? Özellikleri ne?

SSD'ye temiz kurulumla geçtiniz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…