SSD Olmasına Rağmen Sistemin Yavaş Açılması

EgeÇamlıkaya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Bilgisayarımın yavaş açıldığını düşünüyorum. Acaba bir ayar mı atlıyorum ? Gözümden kaçırdığım bir şey mi var? Yoksa bunun nedeni anakartımla NVMe SSD'min uyumsuzluğu falan mı, bunu öğrenmek istiyorum.
Toplama bilgisayarımın BIOS süresi 21 saniye. Samsung 850EVO'lu laptopımın açılış süresi ise 2.5 saniye. Ben M2 NVMe SSD'yi daha hızlı olsun diye aldım fakat beklediğim açılış süresine ulaşamadım.
Bu arada benchmark testlerinde 3.2 GB okuma 1.5 GB falan yazma alıyorum yani SSD normal çalışıyor. Ayrıca Samsung Magician uygulamasında 960 EVO'nun Rapid Mode'u yok, sanırım Samsungla ilgili bir durum. BIOS'ta Fast Boot Enable seçili, SSD driverları yüklü ve güncel.

Sistem özelliklerim:
Anakart: Asus Prime B350 Plus
SSD: Samsung 960 EVO M2 NVMe
Ekran kartı: GTX 1060 6GB
İşlemci: Ryzen R5 1500x
RAM: Kingston Hyperx Fury 2400MHz

Sistemi UEFI olarak ve de SSD'ye kurdun değil mi?

UEFI dediğimiz usb ile BIOS uzerinden temiz windows kurulumu yaptım çok bilmiyorum ismini. SSD'ye kurdum aynen.

UEFI kurulumunu araştır internette. Windows'un UEFI sürümünü kur.

OEM lisanslı Windows 10 UEFI temiz kurulum yaptım, sorunum devam etmekte.

Bilemedim. BIOS ayarlarını kurcala istersen.

Baktım ama fastboot enable ve AHCI mod dışında bir ayar bulamadım değiştirebileceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bir de CSM diye bir seçenek buldum boot sekmesinde onu kapattım bir miktar hız artışı oldu. Ama hala 16 saniyenin altını göremedim.

Merhaba

Aşağıda yer alan videolara baktınız mı daha önce ? Belki faydaları dokunur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek: Pardon işlemcinizin AMD olduğunu görmemiştim. Siz gerekli kontrolleri yapmışsınız zaten.

Son düzenleme:
Hocam Ryzen işlemcilerin yavaş boot olma problemi mevcut. Gerek yabancı forumlarda gerekse burada pek çok yerde bu soruna denk geldim. Benim de işlemcim R5 1600. Bir de İntel işlemcili bilgisayarım var. İkisinde de aynı SSD'yi kullanıyorum. İntel işlemcili bilgisayarım 6 saniyede masa üstünü görüyorken Ryzen'da bu süre 13-14 saniyeyi buluyor. Biraz uğraştım ama bir şey değişmedi. Ben de oluruna bıraktım.

Ali bey teşekkürler videoları izledim bilgilendim ama bir çözüme ulaşamadım. Burakoruk haklısınız ben de araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım. Umarım ileride daha uyumlu hale getirirler Ryzen işlemcileri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…