SSD olmasına rağmen Windows 7 kullanmaya devam etsem bilgisayar için iyi olur mu?

serdar1986

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4GB - 799 MHZ - 11.0 Clock
HP Pavilion Ultrabook 15-B029st bilgisayarımın sistem gereksinimleri biraz eski tabii ki artık HDD yerine SSD takacağım 4 GB RAM var. Yakında SSD takacağım ancak Windows 7 işletim sistemini kullanmaya devam etmek istiyorum. Normalde Windows 7 artık genişletilmiş destek ve tüm desteklerden ziyade zararlı virüs yazılımlarına karşı korumasız fakat bilgisayarımın performans ve hız bakımından SSD ile daha da hızlı olacağını düşünüyorum.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GB RAM ile Windows 10 geçmeyin. Kaspersky veya Malwarebytes yükleyip bilgisayarınızı güvene alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD ile Windows 7 kullanma bence. Windows 7 kullanacaksan SSD almana gerek yok bence. En az Windows 8.1 öneririm.

4 GB RAM ile Windows 10 geçmeyin. Kaspersky veya Malwarebytes yükleyip bilgisayarınızı güvene alabilirsiniz.

Niye geçmesin?

HP Pavilion Ultrabook 15-B029st bilgisayarımın sistem gereksinimleri biraz eski tabii ki artık HDD yerine SSD takacağım 4 GB RAM var. Yakında SSD takacağım ancak Windows 7 işletim sistemini kullanmaya devam etmek istiyorum. Normalde Windows 7 artık genişletilmiş destek ve tüm desteklerden ziyade zararlı virüs yazılımlarına karşı korumasız fakat bilgisayarımın performans ve hız bakımından SSD ile daha da hızlı olacağını düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1548851

Windows 7 desteği kesildiği için programlarda desteklenmeme sıkıntısı çıkabilir. Günlük kullanım için Windows 7 tabii ki halen yüklenebilir. Ama amaç günlük kullanım + oyun vs. içinse Windows 8.1'de kalmanız veya Windows 10'u yüklemeniz iyi olacaktır.

Windows 7 de kalmanı öneririm şirket bilgisayarım da şu an Windows 10 kurulu ve işlemler çok yavaş. Tamam güncelleme almıyor vs fakat optimizasyon açısından bilgisayarınız düşükse Windows 7 daha uygun olacaktır. Ve tabii ki HDD'den SSD'ye geçerseniz hız farkı yaşanacaktır.
Windows 8.1'e de geçilebilir illa yükseltmek isterim derseniz.

Yanlış yönlendirmeyin insanları Windows 7'den, Windows 10'a 4 GB RAM ile geçmiştim gayet de performanslı şekilde çalışıyordu. Şimdi 8 GB RAM takılı memnunum.

Recep Baltaş Windows 10 için "RAM canavarı" olarak bahsetmişti, ben de onun yalancısıyım. 😀

Zaten 4 GB RAM varsa o PC internette gezinmek veya düşük oyunları açmak için var. Windows 7 kullanınca gene bir şey fark etmeyecek. Windows 10 zaten RAM miktarına göre kendisini ayarlıyor. Boşta RAM kullanımının fazla olması normal, oyuna girince RAM kullanımı oyuna aktarılıyor Windows'un RAM kullanımı düşüyor. SSD varsa 4 GB RAM ile Windows 10 veya Windows 11'e geçmenin bir sorunu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı