SSD over provisioning açılmıyor ve basit birim gözüküyor

Makaleler
1
Yer
Ásgard
Daha fazla  
Meslek
Part time God of wisdom, poetry, death, divination, and magic
Selamlar herkese. Bugün bilgisayarıma format attım. Samsung Evo 860 SSD diskim formattan önce mavi gözükürken, formattan sonra sarı "basit birim" gözükmeye başladı. 15 MB'lık bir alanı geri kalan 1 TB ile birleştirdikten sonra oldu bu. Sebebini anlayamadım. Ayrıca resimde görüldüğü gibi over provisioning açılamıyor. Uyarı şu şekilde "unable to GET the volume information. Check that you can Access the volume using [Computer Management - Disk Management]. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Ekran Görüntüsü (1).png

Ekran Görüntüsü (3).png

Paragon Partition Manager üzerinden dinamik hâldeki diskimi basit hâle geçirmiştim. Veri kaybı olmamıştı. Sizde veri kaybı olup olmayacağının garantisini veremem. İsterseniz deneyebilirsiniz yine de.
Diski boşaltıp, biçimlendirdim ve birimi sildim. Ardından yeniden birimi ekledim ve "evraka!"

Ekran Görüntüsü (4).png

Bende de Samsung 860 Evo 1 TB M.2 SATA var.
D olarak kullanıyorum, Oyunları oraya kurdum. Samsung Magician ile OP varsayılan değer olan %10'u aktif ettim.
SSD.jpg

SSD'yi biçimlendirip disk managementden yeniden kontrol edin. Baktınız barı yine sarı sağ tıklayıp yeni basit birim seçeneği varsa onu yapın.
SSD'yi biçimlendirip disk managementden yeniden kontrol edin. Baktınız barı yine sarı sağ tıklayıp yeni basit birim seçeneği varsa onu yapın.

Son düzenleme:
Bende de Samsung 860 Evo 1 TB M.2 SATA var.
D olarak kullanıyorum, Oyunları oraya kurdum. Samsung Magician ile OP varsayılan değer olan %10'u aktif ettim.
Eki Görüntüle 732276
Diski boşaltıp, biçimlendirdim ve birimi sildim. Ardından yeniden birimi ekledim ve "evraka!"

Eki Görüntüle 732209

Düzeldi kanka teşekkür ederim. Yabancı bir forumda benzer bir problem vardı. Tek disk olduğu için eleman format atmak zorunda kalmış. Çözümü o sayede buldum. Diskin biçimledirilip yeniden eklenmesi gerekiyormuş.

Onun haricinde 1-2 program önerisi gördüm. Lakin hepsi dosya kaybı olmayacak garantisi veremiyor. Çareyi, dosyaları taşımakta buldum. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı