SSD oyun performansını artırır mı?

Eren2458

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Pulse 8gb
İ5 10400
16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
MSI SSPATIUM S270 SATA 2.5" 480GB
Anakart
MSI H510M Pro E
Arkadaşlar 480 500 GB arası SSD alacağım. Squad ve Hell Let Loose oyununda performansı artırır mı?

Arkadaşlar 480 500 GB arası SSD alacağım. Squad ve Hell Let Loose oyununda performansı artırır mı?
FPS olarak eğer indirdiğiniz depolama bozuk değilse veya oyun çok büyük kaplamalara ve durmadan yükleme yapmıyorsa. (Pubg, Last of Us gibi.) Hiçbir fark oluşturmuyor.
Dediğim durumda gene FPS olarak birşey değişmiyor ama drop sorunlarını çözmüş oluyor.

En büyük faydası tabiki: İnsanlar oyunu oynarken sizin yükleme ekranına bakıyor olmanızı çözmesi.

SSD, HDD'ten daha iyidir. Oyun performansını HDD'ye göre daha iyi alırsınız. Bilgisayarın açılışını da hızlandırır. HDD gibi disk birleştirme, hazırda bekletme v.b. işlemlere gerek duymaz. Yani Windows çalışırken HDD'in sağlığını koruması için gerekli olan işlemler olmaz. Daha hızlı tepki verir...

Örnek; HDD'te 5-6 ay disk birleştirme işlemini yapmazsanız performansı düşebilir hatta badsectorler oluşabilir. HDD'in hızlı tepki vermesi için hazırda beklet özelliği (laptoplarda) aktif olarak çalışır. SSD bunlara ihtiyaç duymaz. Ek olarakta HDDler SSDlere göre daha fazla ısınıyor ve kasanın içerisininde ısınmasına neden oluyorlar. Benim kullandığım HDD 5-10 dk da 40-50 dereceye çıkarken SSD 27-30 derecelerde çalışıyor ve SSD kasanın sıcaklığını artırmıyor...

SSD olayi daha hızlı yüklemesi mesela Windows'u daha hızlı açar
Oyunlarda ki harita daha hızlı yüklenir bekleme ekrani daha çabuk yuklenir bunu BDO oynarken fark etmiştim SSD candır gerisi yalandır

Yorumlarınız için teşekkürrler.

Hocam benim anakart )MSI H510M Pro e) M.2 desteklemiyormuş onun yerine SATA III var M.2'ye göre arada çok ciddi bir fark var mı?

Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkürrler.

Hocam benim anakart )MSI H510M Pro e) M.2 desteklemiyormuş onun yerine SATA III var M.2'ye göre arada çok ciddi bir fark var mı?
Hocam bu iş sadece M2'ye bakmaz. İyi performans alabilmeniz için birçok parçanın birbiriyle uyumlu olması v.s. gerekiyor. Düşük bir sisteme m2 takmak, Tofaş'a Ferari motoru takmak gibi birşey olur. Bence sisteme uygun bir ürün almak daha mantıklı olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…