SSD sağlığı %79

Arkadaşlar bir konu açmıştım Windows disk en iyileme diye bir program indirdim ve baktım ki SSD'nin ömrü %79. acaba o en iyi leme işlemi yüzünden mi oldu sistemde D HDD'de var ömrü ne kadar kısalmıştır sorun olur mu yavaşlama vs. SSD yaklaşık 2 yıl değil de 2 yıla 2 ay falan var yani çok ta eski değil sırf bu işlem yüzünden %21 sağlığını götürmemiştir her halde. Arkadaşlar indirdiğim program yerel disk C D vs. onların iconu değiştirdi sildim düzelmedi nasıl yapacağım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (134).png
    50,1 KB · Görüntüleme: 172
Bir kez daha açıklayayım;
Windows üzerindeki Sürücüleri En İyi Duruma Getir işlemi HDD'lerde defrag, SSD'lerde ise TRIM işlemini uyguluyor. Yani sisteminizde SSD varsa TRIM işlemini uygular, defrag uygulamaz. SSD sağlığı ile ilgili sorununuz Sürücüleri En İyi Duruma Getir işlemi ile alakalı değil. SSD'nizde kronik bir sıkıntı vardır veya uygulama yanlış gösteriyordur.
Disk sağlığını Toshiba'nın kendi uygulaması üzerinden kontrol ediniz;

Disk En İyi Duruma Getir işlemi SSD sağlığını olumsuz etkiliyor. Zaten defrag yapmış. Sorun belli. @Başar Birol

Hocam peki şu iconlar neden öyle görünüyor düzeltemiyorum programı sildim yine aynı kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…