SSD sağlığı %99'a düştü

Samsung 870 EVO SSD almıştım. 1 hafta içerisinde %99 seviyesine düştü. Nedeni ise %99.999999999 olduğu anda bile orada %99 yazması. Asıl önemli olan %98'e ne zaman ineceği.

Arkasından destek mi çıkacaksın?
Güzel SSD'im, canım SSD'im falan deyip gaza mı getireceksin?
Zamanla NAND'lar ömrünü kaybeder. Sonsuza kadar günümüzde kullanım içindeyken %100 kalacak bir disk yok.

İş yerindeki laptop a kurdum bu programı. Sadece iyi yazıyor. %100 mü oluyor hocam?

İş yerindeki laptop a kurdum bu programı. Sadece iyi yazıyor. %100 mü oluyor hocam?

Ekran görüntüsünde de gördüğümüz gibi %99 seviyesindeyken de iyi yazıyor. İyi yazması %100 olduğunu göstermez. Ama iyi yazıyorsa bir sıkıntı yoktur yani.

Yorumlardaki tepkilere anlam veremedim insanlar bu ürünleri para vererek alıyor ve en basitini almak için bile birkaç gün çalışmaları gerekiyor, bence endişe duymaları doğal neyiyle dalga geçiyorsunuz ki bu durumun. iPhone kullanıcıları da aynı şekil pil sağlığı %1 düşünce bunu sorgularlar çünkü ne pil değişimi nede telefonun kendisi ucuz, ben şu soruyu gayet normal görüyorum.

WD marka bir SSD alalı 5 ay olmuştu şimdiye kadar 8300GB veri yazmışım ve benimkinin de sağlığı %99 görünüyor, SSD'nin kendi uygulamasında da %99. Bu sağlık neye göre belirleniyor bilmiyorum ama sanırım normal bir durumdur, günlük en az 10 saat çalışıyor belki ne kadar çalıştığı gibi başka etkenleri de vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…