SSD sağlığı hep değişken

Egeusx

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Segate Barracuda 1 TB
Anakart
Gigabayte b450 s2h
Merhaba, dün ikinci el bir PC aldım ve almadan önce test ettim, bir sorun yoktu. Hard Disk Sentinel falan yükledim, test ederken SSD'de sıkıntı yoktu, sağlığı da %88'di, hard disk ise %90 civarındaydı. Neyse, PC'yi aldım eve geldim, Windows 10 vardı, Windows 11 yükledim SSD'ye. Akşam oyunları yüklemeye başladım, GTA 5'i akşamdan yüklemeye bıraktım. Sabah kalktığımda monitörü açtım ve Steam, GTA %100 olunca disk hatası vermiş, doğrulama yaparken de disk hatası veriyordu. Neyse, yeniden başlattım PC'yi, düzeldi ve yüklendi. Hard Disk Sentinel yükleyeyim dedim, disk neden hata verdi acaba diye merak ettim. Bir baktım, hard disk sağlığı %66 olmuş. Bir GTA yüklendi ve durum böyle. Neyse dedim, 1 saat geçti ve tekrar baktım, sağlık %39 olmuştu. Bu neden oluyordur? Yardım edin lütfen, hard diskin markasını falan resimde koyuyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240629_130304.jpg
    IMG_20240629_130304.jpg
    92,4 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG-20240629-WA0004.jpeg
    IMG-20240629-WA0004.jpeg
    89,4 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG-20240629-WA0002.jpeg
    IMG-20240629-WA0002.jpeg
    108,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, dün ikinci el bir PC aldım ve almadan önce test ettim, bir sorun yoktu. Hard Disk Sentinel falan yükledim, test ederken SSD'de sıkıntı yoktu, sağlığı da %88'di, hard disk ise %90 civarındaydı. Neyse, PC'yi aldım eve geldim, Windows 10 vardı, Windows 11 yükledim SSD'ye. Akşam oyunları yüklemeye başladım, GTA 5'i akşamdan yüklemeye bıraktım. Sabah kalktığımda monitörü açtım ve Steam, GTA %100 olunca disk hatası vermiş, doğrulama yaparken de disk hatası veriyordu. Neyse, yeniden başlattım PC'yi, düzeldi ve yüklendi. Hard Disk Sentinel yükleyeyim dedim, disk neden hata verdi acaba diye merak ettim. Bir baktım, hard disk sağlığı %66 olmuş. Bir GTA yüklendi ve durum böyle. Neyse dedim, 1 saat geçti ve tekrar baktım, sağlık %39 olmuştu. Bu neden oluyordur? Yardım edin lütfen, hard diskin markasını falan resimde koyuyorum.
Hdd de bad sectör var onlar artıyor, yazma işlemi yaptıkca.

Arkadaşlar başlığa SSD yazmışım o yanlış konu harddis.

HDD de bad sectör var onlar artıyor, yazma işlemi yaptıkca.

Ne yapmalıyım Low level format atayim mi?

Ne yapmalıyım Low level format atayim mi

Ne yapmalıyım Low level format atayi

Arkadaşlar başlığa SSD yazmışım o yanlış konu harddis.

Ne yapmalıyım Low level format atayim mi

Ne yapmalıyım Low level format atayi
Evet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı