SSD sağlığı için ne yapılmalı?

ygtbgraydin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben 2 yıldır ASUS TUF kullanıyorum. 128 GB Kingston SSD var. Sizce daha uzun ömür için ne yapmalıyım? Hangi uygulamayı kullanabilirim sağlığını görmek için?

Anladım. Peki sağlığını korumak için ne yapabilirim?

Kendilerine ait Kingston SSD Manager var. Eğer beğenmezseniz Crystal Disk Info veya HD Sentinel kullanabilirsiniz. Eğer orada da disk sağlığının yüzdesini düşük görürseniz de hemen paniklemeyin. S.M.A.R.T. tablosunu bizimle paylaşın.

Sağlığın azalması kullanımla alakalıdır. Ne kadar az veri yazılırsa o kadar uzun ömürlü olur. Bir de ayda bir veya iki kez disk bileştiricisi üzerinden trim işlemi yapabilirsiniz.

Merhabalar. Ben 2 yıldır ASUS TUF kullanıyorum. 128 GB Kingston SSD var. Sizce daha uzun ömür için ne yapmalıyım? Hangi uygulamayı kullanabilirim sağlığını görmek için?

Kingston'ın kendi uygulaması yok mu? Oradan da kontrol edebilirsiniz.

Sağlığını korumak için uğraşmanıza gerek yok zaten en önemli işlemler otomatik olarak ayarlanıyor. SSD sağlığı için altta paylaştığım videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kingston'ın kendi uygulaması yok mu? Oradan da kontrol edebilirsiniz.
Bulamadım. Ya da bilmiyorum diyebilirim.

Bulamadım. Ya da bilmiyorum diyebilirim.
Google'a sorsanız söyler. İlk çıkan sayfada altta linki var.

O sayfadaki link:
Kingston SSD Manager v1.1.2.6

Teşekkür ederim. Ama sanırım cihazı bulamadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…