Merhaba hazır sistem aldım, 4 ay oldu alalı beri. Zannedersem NVMe SSD var içinde ve sağlık durumu %93 görünüyor. Normal midir? 4 ayda 93'e inmesi normal midir? Alırken test etmedim bu arada.
Aldığımdan beri 4 ay oldu ama hazır sistem olduğu için daha önceden varmış yani Microsoft'un programı ile baktığımda bilgisayar bir yılı doldurdu gözüküyor ve 12 TB veri yazıp silmişim içine.
Aldığımdan beri 4 ay oldu ama hazır sistem olduğu için daha önceden varmış yani Microsoft'un programı ile baktığımda bilgisayar bir yılı doldurdu gözüküyor ve 12 TB veri yazıp silmişim içine.
Kullanım açısından bir problem yaşamadığın sürece çok da takılmaya gerek yok. Benim de 1 yıldır kullandığım SSD'nin sağlığı %95 ama aylardır o seviyede duruyor. Yani o yüzdeyi stabil şekilde azalan bir şey gibi düşünme. Teknoloji şans işidir. Daha ne kadar süre kullanacağın belli olmaz.
7 Yıldır kullandığım 250 GB Samsung 850 Evo SSD 32 TB veri yazılmış %93 değerinde. Gayet stabil çalışıyor yavaşlama yok. Bence yüzdesel değere çok da takılmamak gerek.