Neden her şeye inanıyoruz? 60 derece riskli değil. Ürünün modelini yazmadığın için kontrol edemiyorum. Ürünün teknik özellikler bölümüne gir bak, orada çalışma sıcaklığı yazar. Teknik servise keyfinize göre işlem yaptıramazsınız.
Eski bir sistem kurdum 4-5 ay önce. SATA 2 bağlantısı ile Sandisk Ultra 3D 500GB kullanmaktayım. Sanırım SATA2 yarı performansta çalıştırdığı için bir gün bile SSD'min ısındığını görmedim. Boşta 28-32, oyunlarda vs en fazla 39 gördüm.
(aşırı dandik WD5002ABYS 500GB mekanik diskim boşta 40-44 derece )
Neden her şeye inanıyoruz? 60 derece riskli değil. Ürünün modelini yazmadığın için kontrol edemiyorum. Ürünün teknik özellikler bölümüne gir bak, orada çalışma sıcaklığı yazar. Teknik servise keyfinize göre işlem yaptıramazsınız.
Servis, "Sorun tespit edilemedi" diyip geri gönderecektir. Diskin serin olması kasa içi havalandırmanıza ve ortamınıza bağlı olarak değişir. Ki SU600 serisindeki bu sıcaklıkları normal görüyorum ben.
Adata XPG Spectrix S40G 256GB M2' Slot SSD kullanıyorum. 4K ultra ayarlarda oyun oynadığımda SSD'nin sıcaklığı 72" dereceye kadar çıkıyor ; Fakat oyunda ne kasma ne de kapanma veya başka bir sorunla karşılaşmadım. ayrıca Benchmark ayarlarında SSD'de herhangi bir performans düşüşü görülmedi.
Yine de oldukça yüksek bir sıcaklık. Bir okuma işleminde bile hemen bu sıcaklığa çıkabiliyorsa demek ki bir sorun var. Isındığı için de performansı düşüyor.