SSD Sonrası Isınma Sorunu

KingBrain

Decapat
Evet arkadaşlar bilgisayarıma sandisk plus 240 GB'lık SSD'sini taktım fakat bilgisayar açıldığı andan itibaren 80 derecenin altına inmiyor, birkaç dakika sonra da kapanıyor. Sadece Windows 10 yüklü içerisinde. Hard disk kullanırken 55 dereceyi geçmiyordu PC'nin ısısı yardımcı olabilecek var mı?
Not: Tozlanma veya termal macun eksilmesi söz konusu değil.

Samsung NP355V5C laptop
8 GB RAM
AMD A10 4600
2 GB 7660G ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar bilgisayarıma sandisk plus 240 GB'lık SSD'sini taktım fakat bilgisayar açıldığı andan itibaren 80 derecenin altına inmiyor, birkaç dakika sonra da kapanıyor. Sadece Windows 10 yüklü içerisinde. Hard disk kullanırken 55 dereceyi geçmiyordu PC'nin ısısı yardımcı olabilecek var mı?
Not: Tozlanma veya termal macun eksilmesi söz konusu değil.

Samsung NP355V5C laptop
8 GB RAM
AMD A10 4600
2 GB 7660G ekran kartı
BIOS güncel mi?

Eksik ya da yanlış driver yüklemiş olabilirsin.
Önemli olan ısınmasında sırasındaki donanım kullanımı. Görev yöneticisi performans sekmesinden işlemci kullanımına bak, yüksekse ısınması da normal haliyle. İşlemciyi neyin kullandığına da bak o sırada, tabii dediğim şekilde bir durum varsa.

BIOS güncel mi?
Bir fikrim yok. Denedim ama beceremedim sanırım.
Eksik ya da yanlış driver yüklemiş olabilirsin.
Önemli olan ısınmasında sırasındaki donanım kullanımı. Görev yöneticisi performans sekmesinden işlemci kullanımına bak, yüksekse ısınması da normal haliyle. İşlemciyi neyin kullandığına da bak o sırada, tabii dediğim şekilde bir durum varsa.
Driver Booster programı ile herşeyi güncelledim. CPU kullanımına bağlı olarak ısı yükseliyor. Hizmet Ana Bilgisayarı, System, Antimalware Service Executable en çok CPU kullananlar

Driver booster kullanma. Ya laptop sitesinden ya da donanım sitesinden driverları kur, zaten çoğu driverı W10 kuracaktır.
Sonra aynı durum olursa cpu kullanımı ve cpu kullanan uygulamaların görsellerini atarsın.

Ek olarak, işlemcin zayıf olduğundan eskiden yavaş olan HDD ile zorlanması daha azdı yani daha fazla ısınacaktır. Daha iyi bir termal macun yenilemesi gerekebilir.

Driver booster kullanma. Ya laptop sitesinden ya da donanım sitesinden driverları kur, zaten çoğu driverı W10 kuracaktır.
Sonra aynı durum olursa cpu kullanımı ve cpu kullanan uygulamaların görsellerini atarsın.

Ek olarak, işlemcin zayıf olduğundan eskiden yavaş olan HDD ile zorlanması daha azdı yani daha fazla ısınacaktır. Daha iyi bir termal macun yenilemesi gerekebilir.
Her türlü driveri kurdum fakat sorun değişmedi. Yukarıda belirttiğim programlar hâlâ işlemciyi çok yoruyor, termal macun yenilemesi ne kadar etkili olur? Yeni bir HDD alsam sorun düzelir mi ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı