Çözüldü SSD takarken termal pedler söküldü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İskenderMan

Picopat
Daha fazla  
2 ay önce bir M.2 SSD aldım ve takarken soğutucu bloğun üstünde zaten termal pedler yapışıktı. Ben de onları jelatin gibi bir şey sanıp çıkartmıştım. Problem olur mu sıcaklık olarak? Şu anda boşta, ilk SSD’den yani termal pedli SSD’den 3 derece düşük, 44 derecede çalışıyor. Yenisini alıp takmama gerek var mı?

Çözüm
Ciddi bir sorun olmaz, SSD için termal ped şart değil zaten. Uzun süreli dosya aktarımında ısıdan dolayı performans düşmesi yaşayabilirsin en fazla.
Hocam termal pedler elbette önemli belli bir noktadan sonra. Yük altında SSD'nin ısısının metal soğutucu bloğa aktarımını sağlıyor. Uygun fiyatlılarından dahi olsa termal pad alıp takmanızı öneririm. Tahminimce 1 veya 1, 5mm kalınlığı yeterli gelecektir. Çok kalın veya çok da ince almak sıkıntılı olur ama benim genel gördüğü 1 1.5mm arası bir kalınlıktaydı. SSD modelleri de ısınma konusunda farklılık gösteriyorlar.

Tamamdır teşekkür ederim ikinize.

Ama zaten uzun süreli dosya aktarım yapmadığım için oyunlarda felan sıkıntı olmuyor o yüzden şimdilik almayı düşünmüyorum oyunlarda bir problem yapmaz değil mi?

Ama zaten uzun süreli dosya aktarım yapmadığım için oyunlarda falan sıkıntı olmuyor o yüzden şimdilik almayı düşünmüyorum oyunlarda bir problem yapmaz değil mi?

Sorun olmaz hocam, oyunda sürekli olarak tam veya tama yakın yükte çalışmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…