2 ay önce bir M.2 SSD aldım ve takarken soğutucu bloğun üstünde zaten termal pedler yapışıktı. Ben de onları jelatin gibi bir şey sanıp çıkartmıştım. Problem olur mu sıcaklık olarak? Şu anda boşta, ilk SSD’den yani termal pedli SSD’den 3 derece düşük, 44 derecede çalışıyor. Yenisini alıp takmama gerek var mı?
Hocam termal pedler elbette önemli belli bir noktadan sonra. Yük altında SSD'nin ısısının metal soğutucu bloğa aktarımını sağlıyor. Uygun fiyatlılarından dahi olsa termal pad alıp takmanızı öneririm. Tahminimce 1 veya 1, 5mm kalınlığı yeterli gelecektir. Çok kalın veya çok da ince almak sıkıntılı olur ama benim genel gördüğü 1 1.5mm arası bir kalınlıktaydı. SSD modelleri de ısınma konusunda farklılık gösteriyorlar.
Ama zaten uzun süreli dosya aktarım yapmadığım için oyunlarda felan sıkıntı olmuyor o yüzden şimdilik almayı düşünmüyorum oyunlarda bir problem yapmaz değil mi?
Ama zaten uzun süreli dosya aktarım yapmadığım için oyunlarda falan sıkıntı olmuyor o yüzden şimdilik almayı düşünmüyorum oyunlarda bir problem yapmaz değil mi?