Çözüldü SSD takıldıktan sonra sistem diski hala HDD

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

wennzy

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
İyi günler. Sistemime yeni bir SSD taktım. Hard Disk'im C ve D olmak üzere iki parçaydı ve format sırasında C'deki işletim sistemini silip, C ve D'yi birleştirdim. Ardından kurulumu SSD üzerine yaptım ama PC'yi açarken hem bootmgr hatası veriyor hem de sistem HDD'de gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220402_115334.jpg
    IMG_20220402_115334.jpg
    127,6 KB · Görüntüleme: 93
  • IMG_20220402_115345.jpg
    IMG_20220402_115345.jpg
    599,9 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
UEFI değil MBR kurulum gördüğüm kadarıyla. Bu durumda yapman gereken SSD'yi BIOS'tan ilk sıraya almak olmalı.

Boot sektörü de SSD'de olduğuna göre SSD'yi ilk sıraya almak sorunu çözmeli.

Ayrıca C ve D'yi birleştirdim demişsin ama sabit diskindeki Windows yerinde duruyor...
Yanlış bilgi
Format atman gerekiyor. Format atarken de SSD'yi seç.

UEFI değil MBR kurulum gördüğüm kadarıyla. Bu durumda yapman gereken SSD'yi BIOS'tan ilk sıraya almak olmalı.

Ayrıca C ve D'yi birleştirdim demişsin ama sabit diskindeki Windows yerinde duruyor...

Çözüm

Evet MBR kurulum yaptım.

SSD BIOS'ta ilk sırada ama tuhaf bir şekilde bootmgr hatasını düzelttim. Format USB'sini ilk sıraya aldıktan sonra "Press any key from the USB" kısmında hiçbir tuşa tıklamadım ve Windows otomatik açıldı.

Disk 0 C ve D olarak üzere iki bölümdü, oradaki C'yi silmiştim.

Sistem yazılı kısmı Disk 0'dan Disk 1'e aktarabilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı