SSD takınca bilgisayar yavaş kapanıyor

Delected

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar,

SSD'yi eski harddiskim ile beraber (SSD)C ve (HDD)D olarak kullanıyorum. Harddisk'le kullandığım zamana nazaran bilgisayarın açılısında herhangi bir problem yok, normal seyrinde SSD performansında açılış sağlıyor. Fakat kapanışta saçma bir durum yaşıyorum. Bilgisayarı kapat komutunu verdikten sonra, güç kaynağının verdiği seslere alışan ve ne anlama geldiğini anlamış biri olarak, güç kaynağı, gücü kesme sesini veriyor. Fakat kasada 3-5 saniye daha fanlar aktif olarak ledleriyle beraber çalışıyor. Bu duruma müteakip olarak kapanıyor. Bu döngü SSD'yi taktığım 2 günden beri devam ediyor. Ayrıca, güç kaynağında aktif bilgisayar kullanımı sırasında, ara ara güç kesme sesi geliyor. Bilgisayar da donma kapanma falan gibi anormal bir problemler yaşamıyorum. Ama alışık olduğum sesin görevi harici gelmesi canımı sıkmıyor değil.

Durum hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

SSD - Samsung 860 EVO 250GB
PSU- Cooler MasterWatt 700W +80 PLUS
Ek Güç Ayarları - Yüksek Performans

Son düzenleyen: Moderatör:
O güç kaynağından geldiğini düşündüğünüz sesler HDD'den geliyor olmasın?
Tam olarak öyle bence. Kısa bir süredir bende SSD yanında HDD ile kullanıyorum. Kapanırken önce HDD kapanıyor(tık diye kafa sesi) sonra PC.

PC kullanırken de arada bir haliyle o kafa sesi geliyor. :D

O güç kaynağından geldiğini düşündüğünüz sesler HDD'den geliyor olmasın? Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ve SSD'ye nasıl bir kurulum yaptınız ve SSD'yi başka bilgisayarlarda kullandınız mı?
Windows 10 Pro 1809.
UEFI Kurulum
SSD 0 olarak alındı ve ilk kez kullanıyorum.
Tam olarak öyle bence. Kısa bir süredir bende SSD yanında HDD ile kullanıyorum. Kapanırken önce HDD kapanıyor(tık diye kafa sesi) sonra PC.

PC kullanırken de arada bir haliyle o kafa sesi geliyor. :D
Sistem SSD'nin üzerine kuruluyken neden böyle bir durum yaşanıyor ki ?

Sistem SSD'nin üzerine kuruluyken neden böyle bir durum yaşanıyor ki ?

Kapanışta süre bakımında bir gecikme olmuyorsa bu durum normal.
Sistem SSD ile HDD ye göre hızlı kapanır zaten.

Örnek vereyim HDD ile sistem 25 sn. de kapanıyor olsun. Sistem tam olarak kapanırken HDD'yi kapatır ve güç kesilir.

SSD + HDD takılıyken HDD harici aygıt olduğunu için onu kapatır. Sonra sistem kapanır.(güç kesilir) Ve bunu daha kısa sürede yapar. 10 - 15 sn. gibi.

Sen sesleri baz alarak kapanışı anladığın için böyle bir fark doğuruyor.

Sistemin ortalama kapanma süresi kaç saniye mesela? (Kapat dediğin andan itibaren tam güç kesilene kadar.)

Kapanışta süre bakımında bir gecikme olmuyorsa bu durum normal.
Sistem SSD ile HDD ye göre hızlı kapanır zaten.

Örnek vereyim HDD ile sistem 25 sn. de kapanıyor olsun. Sistem tam olarak kapanırken HDD'yi kapatır ve güç kesilir.

SSD + HDD takılıyken HDD harici aygıt olduğunu için onu kapatır. Sonra sistem kapanır.(güç kesilir) Ve bunu daha kısa sürede yapar. 10 - 15 sn. gibi.

Sen sesleri baz alarak kapanışı anladığın için böyle bir fark doğuruyor.

Sistemin ortalama kapanma süresi kaç saniye mesela? (Kapat dediğin andan itibaren tam güç kesilene kadar.)
2-3 saniye.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı