SSD takınca bootmgr eksik hatası veriyor

Musa0_0

Centipat
Daha fazla  
SSD'yi takmadan önce bilgisayar çalışıyor, takınca bootmgr eksik hatası alıyorum, tekrar çıkarınca yine düzeliyor, sebebini bilen var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-24-19-29-49-825_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-11-24-19-29-49-825_com.miui.gallery.jpg
    36,3 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu SSD'yi takınca sistem SSD'den BOOT etmeye çalışıyor ve başarısız olmasına sebep olan bir sorun var. Zaten Windows yüklü bir başka disk mevcut bilgisyarda fakat bu diski takınca bilgisayar bu diskten boot etmek istiyor. Çözüm olarak bu SSD'yi bilgisayara takın ardından BIOS açın ve boot kısmında şu an kullandığınız ana diskinizi 1. sıraya taşıyın.

Orada 2 tane var hangisini taşıyacağım bilemiyorum ki.

Tamam hallettim de sence Windows'u SSD'ye mi kursam daha hızlı çalışır PC yoksa HDD'ye mi.

Son düzenleme:
Orada 2 tane var hangisini taşıyacağım bilemiyorum ki.

Tamam hallettim de sence Windows'u SSD'ye mi kursam daha hızlı çalışır PC yoksa HDD'ye mi?

SSD de 3 katı hatta belki daha da hızlı açılma süresi elde edersin her yönden çok daha performanslı olacaktır sistem.

Flash olmadan ve dosyalarım gitmeden Windows'u SSD'ye kurabilir miyim?

Disk klonlama ile HDD'deki bütün veriler SSD'ye aktarılabilir. Ben tavsiye etmem farklı bir bilgisayar aracılığı ile verileri yedekleyip temiz bir kurulum gereklidir bence. Disk klonlama ile de sorunsuz kullanılır ki ben 2 yıl klonlanmış disk kullanmış birisiyim ama tavsiye etmem, kalıntı vs. uğraştırıcı şeyler bırakır sonradan temiz kurulum tavsiye ederim.

Fakat bunun haricinde SSD de bootmgr eksik hatası verdiğini söylemişsiniz hocam, bu Hata'nın sebebi eğer yazılımsal ise sorun yok biraz uğraş ile halledilir fakat SSD de bootmgr kısmı hasarlı ise SSD diskine işletim sistemi kurulması imkansızdır.

Nasıl klon yapacağım anlatabilir misin YouTube'dan baktım yapamadım.

Böyle hata alıyorum sürekli.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-26-17-40-18-401_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-11-26-17-40-18-401_com.miui.gallery.jpg
    36,7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Nasıl klon yapacağım anlatabilir misin YouTube'dan baktım yapamadım.

Böyle hata alıyorum sürekli.

Bu konuda detaylı fikir sahibi değilim, bir SSD normal şartlarda BOOTMGR hatası vermez. Fakat sizinkisi bilgisayara ilk takıldığı zamanlarda bilgisayar SSD'den boot etmeye çalışırken veriyormuş bu durumda klonlama yapılamaz, yapılırsa da SSD de BOOTMGR sorunu olduğundan bilgisayar açılmayacaktır. Bu durum ile ilgili farklı bir konu açmanız gerekiyor, SSD de farklı bir sorun mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı