SSD takınca "Media test failure, check cable"

ThePrestige

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Laptop'a ikinci disk olarak Sandisk 240 GB SSD aldım. HDD bölümüne SSD'yi, DVD sürücüsü yerine de CADDY kullanarak eski Toshiba diskimi taktım. Formatı da Sandisk 3.0 USB'ye boot ettiğim Windows 10 üzerinden atacaktım ama bilgisayarı yeniden başlattığımda aşağıda fotoğraflarını yüklediğim hataları veriyor. Ne yapmam lazım? BIOS'tan başlangıç sırasını değiştirdim USB'yi ilk sıraya aldım ama aynı hatayı veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hata Ekranı:

WhatsApp Image 2017-06-19 at 16.18.44.jpeg

BIOS ayarları bu şekilde:

WhatsApp Image 2017-06-19 at 16.18.42.jpeg
WhatsApp Image 2017-06-19 at 16.18.45.jpeg
WhatsApp Image 2017-06-19 at 16.18.46 (1).jpeg
WhatsApp Image 2017-06-19 at 16.18.46.jpeg

Sorunu yine kendi başıma çözdüm. Faydalanmak isteyenler için anlatıyorum.

Bu uyarıyı alan arkadaşlar öncelikle BIOS'tan PCI LAN ibaresini kapatsın. Daha sonra format için hazırladığımız flash belleği BOOT ederken uefi desteği olmayan anakartlar için Rufus programıyla "Mbr Bölüm düzeni BIOS ya da UEFI için" olan seçeneği seçip ön yüklemeli usb oluştursun. Bu çok önemli bir adımdı. Daha sonra gene BIOS'tan 1 inci sıraya USB belleği alıp kaydet deyip çıkın. Genelde F10 tuşu oluyor. Bilgisayar yeniden başlarken BOOT tuşuna basın. Toshiba Qosmio bilgisayarda F12 tuşu. Lenovo markalarda genellikle power tuşunun yanındaki küçük "novo" tuşu. BOOT tuşuna bastıktan sonra Flash belleğini seçip enter diyin. Sonra format ekranı gelecek ve aşamaları tamamlayarak format atabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı