SSD takınca PC açılmıyor

SkurthOne

Hectopat
Yeni bir SSD aldım ve içine Windows 11 kurdum. Eski SSD de Windows 10 vardı ve eski olanı takınca PC açılmıyor siyah ekranda kalıyor BIOS'a da giremiyorum. Ne yapmalıyım?

Bios'a girememen fazla absürtmüş. Çıkarıp tekrar tak, PC bootloader eski ssd'de olduğu için yenisi ile çakışan bir bootloader olabilir. Bootloader önceliği eski ssd'de kurulu olduğu için problem olabilir. Usb'den kurduysan otomatikman bootloader önceliği değişmesi lazım ama bilemedim garip bir durum. Biraz daha açarsan yardımcı olabilirim, aynı şeyin bir farklısını bende yaşamıştım.

BIOS'a girememen fazla absürtmüş. Çıkarıp tekrar tak, PC bootloader eski SSD'de olduğu için yenisi ile çakışan bir bootloader olabilir. Bootloader önceliği eski SSD'de kurulu olduğu için problem olabilir. USB'den kurduysan otomatikman bootloader önceliği değişmesi lazım ama bilemedim garip bir durum. Biraz daha açarsan yardımcı olabilirim, aynı şeyin bir farklısını bende yaşamıştım.

USB'den format attım ama eski SSD mi takınca siyah ekran geliyor sadece sadece yeni kurmuş oldugum SSD takılıyken sistem açılıyor. Sistem açıkken SSD'yi takıp denesem olur mu?

USB'den format attım ama eski SSD mi takınca siyah ekran geliyor sadece sadece yeni kurmuş oldugum SSD takılıyken sistem açılıyor. Sistem açıkken SSD'yi takıp denesem olur mu?
Tamam eski ssd bir şeyler ile çakışıyor o belli. PC çalışırken tak bakalım bilgisayar kısmında disk çıkacak mı kontrol et. Eski disk görünüyorsa içindeki önemli dosyaları yedekle ve sağ tık özellikler diyip windows'un kendi biçimlendirmesi ile biçimlendir tekrar bir dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı