SSD Takmak için PSU Güç Kablosu Yetersizliği

Elsewiir

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni bir SSD aldım ve ek olarak öncesinden 1TB'lık bir HDD kullanıyordum. Bugun SSD'yi monte edip içine Windows 10 kurdum ancak şöyle bir sorunla karşılaştım. Montaj esnasında, öyle ki ek bir kablom yoktu, güç kaynağımdan çıkmamıştı (güç kaynağımın kodu AK-PA060AF07) ve sistemime takılı olan HDD'nin kablolarını SSD'me takmak durumunda kaldım, keza yarını bekleyemezdim.

Montaj esnasında takamadığım HDD'mi de kullanmak istiyorum ve bunun için ne yapmam gerek? Hangi kabloları temin etmem gerekiyor? Güç kaynağımdan çıkmadığı için bu HDD'ye nasıl güç verebilirim?

SATA güc coklayici Y kablo almaniz gerekli. Altta verdigim turden.

Disk ile anakart arasina baglanacak SATA veri kablosu ise bu,

Son düzenleme:
Sata güç kablosu ismi her yerde satılır vatan da yanılmıyorsam 10 lira civarındaydı.yedek olsun diye sata kablosu da al derim.

Güç kaynağınızda 4 adet sata güç kablosu olması lazım.
1571345926391.png

Ekleme: Siz sata kablosundan mı bahsediyorsunuz yoksa? SSD ve HDD + 2 adet daha depolama birimine güç verebilecek bir PSU'ya sahipsiniz. Anakarta bağlamak için olan sata kablosundan bahsediyor olabilir misiniz?

Ekleme: Siz sata kablosundan mı bahsediyorsunuz yoksa? SSD ve HDD + 2 adet daha depolama birimine güç verebilecek bir PSU'ya sahipsiniz. Anakarta bağlamak için olan sata kablosundan bahsediyor olabilir misiniz?
Evet, evet doğrusunuz, kusura bakmayın. Güç kaynağımda bu ince, dikdörtgen kablodan var ancak küçük, kutu gibi olanından yok maalesef.
Aradığım kablo buydu, bunu anakartın neresine bağlamam gerekiyor acaba?
Ekleme: Bu kablo herhangi bir bilgisayarcıda var mıdır? Keza şu anda 120GB depolamada mahsur kaldım ve internetten vereceğim sipariş en az 4-5 günde elime ulaşır.

Son düzenleme:
Evet, evet doğrusunuz, kusura bakmayın. Güç kaynağımda bu ince, dikdörtgen kablodan var ancak küçük, kutu gibi olanından yok maalesef.
Aradığım kablo buydu, bunu anakartın neresine bağlamam gerekiyor acaba?
Ekleme: Bu kablo herhangi bir bilgisayarcıda var mıdır? Keza şu anda 120GB depolamada mahsur kaldım ve internetten vereceğim sipariş en az 4-5 günde elime ulaşır.
Vardır, çok ucuz bir şey, anakartinizin modelini yazip bakabilirsiniz cok bariz soket toplulugu :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı