SSD taktıktan önce/sonra ne yapılmalı?

KobraNecmettinn

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşımın eski bir laptopu var ve onu hızlandırmak için SSD alacağım. Bazı yerlerde gördüğüme göre Windows ve format gibi şeyler yapmam gerekiyormuş. Bana bunların hepsini anlatır mısınız? Windows 10 kuracağız.

SSD'yi taktıktan sonra normal şekilde Windows 10 kurulumu yapacaksın.

Windows daha hızlı açılsın ve çalışsın diye SSD'ye kurabilirsiniz. Onun dışında pek bir şey yapmanıza gerek yok.

Laptop halihazırda kullanımda ise ve açıksa SSD takmadan önce Rufus ile USB bellek aracılığıyla kurulum USB'si hazırlamanız lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha sonra ise geriye format atmak kalıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çok sağ olun. Peki laptopun UEFI destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim?

Laptop modelinizi söyleyin yardımcı olayım. BIOS ekranından öğrenebilirsiniz.

Arkadaşımın olduğu için şu an öğrenemiyorum. BIOS ekranında genellikle nerede bulabilirim?

Laptop modelinizi söyleyin yardımcı olayım. BIOS ekranından öğrenebilirsiniz.

Arkadaşımın olduğu için şu an öğrenemiyorum. BIOS ekranında genellikle nerede bulabilirim?

Tamamdır öğrendim.

Son düzenleme:

Windows arama çubuğuna CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın. Komut sistemine "bcdedit" yazıp enter basın. Windows boot loader başlığı altında path seçeneğinin karşısına bakın. Sonunda winload.efi varsa sistem UEFI. Eğer yoksa winload.exe ise UEFI değildir.

Şimdi baktık arkadaşımınki UEFI değil. Nasıl kurabiliriz?

Şimdi baktık arkadaşımınki UEFI değil. Nasıl kurabiliriz?

Bu video da detaylı anlatım var izlerseniz kurulum yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…