SSD takviyesi garantide görünür mü?

mehmetergok

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün sonra Huawei Matebook D15 modelini alacaktım, bu yüzden biraz araştırma yapmak istedim. 256 GB SSD bulunuyor ve ayrıca iç kısmında bataryanın yanında harici SSD ve HDD yuvası bulunuyor. Bu yuvayı kullanarak cihazınızın hafızasını artırabiliyorsunuz. Fakat garanti kapsamından dolayı biraz çekindim ve Huawei müşteri hizmetlerini aradım. Bana bu işlemi kendim yaparsam yetkisiz işlemden garanti dışı kalacağını, kendilerinin de bu hizmeti gerçekleştirmediğini söylediler. Onun yerine kablolu bir harddisk alın dışarıdan bağlayın dediler. Ben zaten bu bilgisayarı ergonomisi ve taşınabilirliği için alacaktım ama bütün işlevselliği bu şekilde kayboluyor. Bu yüzden ben yine SSD'yi takmak istiyorum fakat garanti durumunda çıkartıp göndermek istiyorum. Peki teknik servis yetkilileri bilgisayara daha önce SSD konulduğunu anlayabilir m? Şimdiden teşekkür ederim. (Fotoğrafta sol altta bulunan boşluk ekstra SSD-HDD yuvası)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapaktaki vidalara müdahale edildiğini görürler açtıysanız garanti dışı kalma ihtimali var. Telefoncuların IPhone'ların altına bakıp tamir görüp görmediğini anlaması gibi. Vidaların üzerindeki madde tornavida değdiği anda renk değiştiriyor veya aşınıyor.

Zaten garanti dışı kaldığını söylemişler. Eğer dışarıdan müdahale ederseniz teknik servis her şekilde anlayacaktır ve garanti dışı olacaktır. En basitinden arkadaşın da dediği gibi vidalar renk değiştiriyor.

Resimdeki senin makinan ise zaten şu an garanti kapsamı dışında kalmış pozisyonda SSD veya HDD takıp takmaman bir şey değiştirmez.

Aynı renkte sıfır vida bulursan yap ben Grundig kullanıyorum yaptım garantiye yolladım adamlar anlamadı veya anladı aman boş ver falan dediler hani çok kasma bu konu da ancak ben yine de ihtiyatlı olmanı tavsiye ederim.

Böyle vidaları genelde arasına bir bez koyarak söküyorum renk atmıyor. Acaba yazılımsal olarak harici ssd takıldığı fark edilir mi?
Böyle vidaları genelde arasına bir bez koyarak söküyorum renk atmıyor. Acaba yazılımsal olarak harici ssd takıldığı fark edilir mi?

Yazılımsal olarak fark edilmez sadece göndermeden önce temiz bir format atman gerekir o kadar...

her firmanın kendi koşulları var garantiler ile ilgili huawei desteğe online chat üzerinden yazın derdinizi cevap alırsınız ben asusa sormustum garanti bozulur bize yollayın ssd nizi de kutuya koyup biz takalım garanti devam eder demişti para talep etmişti 2 yıl önce 80tl gibi bir fiyat vidaları açarsanız belli oluyor ya da o boş slotlara bi şey yapıştırıyorlar bunu çıkarırsanız garanti dışı kalırsınız yazıyorlar. siz en sağlıklısı huawei desteğe sorun derim 5dk da öğrenirsiniz haftaiçi

Cihazın vida yuvalarında garanti etiketi oluyor. Yırtmadan açmanız imkansız. MSI izin verse bile koyuyor mesela. Garantiye yollayınca ise yeni etiket koyuyorlar oraya.
Cihazın dışında olmasa da içinde bir yerlerde o iş halledilmiştir. Cihaz modelinden zaten üretimine bakılabilir. Karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…