SSD Takviyesinde Nasıl Windows 10 Kurulur?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi forumlar. Laptop kullanıyorum ve halihazırda HDD içinde Windows 10 geldi. Sistemime SSD takviyesi yapacağım ve içine Windows 10 kuracağım fakat nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ayrıca bir sorum daha var, SSD'ye kurduktan sonra orijinal Windows 10 gider mi? Yani şu an orijinal ve bu orijinalliğini bozmadan kurmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klonlama yapabilirsin.
Orijinal Windows, gitmez BIOS'a gömülü oluyor.

HDD'deki sadece Windows'u taşımak mümkün değildir. Ancak HDD'nizin kullanıldığı alan ile SSD boyutundan düşük ise disk klonlama yapabilirsiniz. Bu yöntem ile kolayca Windows'sunuzu SSD'ye taşıyabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dediğim gibi sadece Windows'u taşıma şansınız maalesef yok.

Bunu dışında direkt temiz kurulum ile HDD'deki -Windows dahil- verileri silerek, SSD'ye Windows yükleyebilirsiniz. Windows lisansı anakarta gömülüdür, yani anakart değişmediği sürece farklı disklerde aynı Windows lisansını kullanabilirsiniz.

Şöyle bir yol da var. Outlook hesabınıza giriş yaparsanız oraya da gömülür Windows 10. Bir daha giriş yaptığınızda Windows 10 aktif edilir. Bizzat denedim.

Hepinize teşekkür ederim. Ne olur ne olmaz diye siz daha öneri yazmadan önce şu an ki kullanmış olduğum keyi öğrendim. Klonlama gibi yollardansa direkt temiz kurulum yapmayı tercih edeceğim. Peki bir sorum daha var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Her şeyi silmeden önce şu videodaki yöntemleri uygularsam tüm verilerim kendini temizler mi?
Yani format atmadan önce her şeyi kendim silmem gerekiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…