SSD üzerinde işlem yaparken bilgisayar donuyor

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda PCI 4.0 SSD var. Aldığım günden bu yana SSD üzerinde işlem yaparken tüm gücünü kullanırsam bilgisayar donmaya falan başlıyor. Yani şöyle örnek vereyim mesela IDM ile bir dosya indirdim 10 GB. Bu dosyayı indirdikten sonra birleştirirken donmaya başlıyor. Birleştirme bitince kendine geliyor geri. Ayrıca birleştirmede uzun sürüyor normalde hemen bitmesi lazım bu kadar yüksek hızlı bir SSD için. Dosya kopyalarken falan bir sorun olmuyor, donuyor ama o işlemlerde hızlı (ama orada da sabit değil hız, dalgalı). Eski bilgisayarımda da SSD varken böyle bir sorun yaşamıyordum. Dün ona da Windows 10'un son sürümünü kurdum aynı sorun onda da olmaya başladı. Kaç senedir kullanıyordum o bilgisayarı böyle bir sorun yoktu. Bu bir Windows özelliği mi? Bu bir özellikse nasıl kapatabilirim?

Son düzenleme:
Bunun birden fazla sebebi olabilir.

SATA3 olarak kullanıyorsanız kabloyu ve güç bağlantısını kontrol edin.

Eğer NVMe M.2 kullanıyorsanız. Modeli nedir? Dalgalı ise aklıma SSD'nin DRAM veya düzgün konrolücüsünün olmaması geliyor. Eğer donmalar veya ısınmaya dayalı performanskayıpları var ise var ise sebebi bu olabilir.

Ya da kronik problemli bir SSD sahibi olabilirsiniz.

Bunun birden fazla sebebi olabilir.

SATA3 olarak kullanıyorsanız kabloyu ve güç bağlantısını kontrol edin.

Eğer NVMe M.2 kullanıyorsanız. Modeli nedir? Dalgalı ise aklıma SSD'nin DRAM veya düzgün konrolücüsünün olmaması geliyor. Eğer donmalar veya ısınmaya dayalı performanskayıpları var ise var ise sebebi bu olabilir.

Ya da kronik problemli bir SSD sahibi olabilirsiniz.
NVMe M.2 SSD. Başka bir sebepten dolayı servise gönderdim tüm parçalar tek tek kontrol edildi anakart arızalı çıktı değişim yapıldı. Diğer parçalarda sorun yok denildi. Yaklaşık 3-4 ay kadar oldu. Orada sorun olsa bence değişimi yapılırdı. Isınma durumu var ama oyunlarda. Normal günlük kullanımda ısınma olmuyor zaten. WindoWs kaynaklı olduğunu düşünmemin sebebi eski bilgisayarımda da aynı sorunu yaşıyor olmam. Arkadaşımın bilgisayarında deneme yaptım dün aynı sorun onda da var. WindoWs'da şöyle bir ayar gördüm ekte paylaştım. SSDnin bir bölümünü RAM olarak kullanıyor galiba. Ama bunu kapatamadım. Bununla alakalı olabilir mi?

Resim yüklenmiyor şuanda. Hata veriyor. Yüklendiğinde atacağım görselleri.

Bunlardan kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_22 (2).png
    Screenshot_22 (2).png
    23,1 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    9,5 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri