SSD upload hızını etkiler mi?

Makaleler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 3600
Anakart: Gigabyte B450M S2H
GPU: SAPPHIRE PULSE RX 6700
RAM: 2*16 CORSAIR VENGANCE PRO 3600Mhz
PSU: SHARKOON SHP650V2
SSD: KINGSTON A400 120GB
HDD: 1TB SEAGATE
Merhaba arkadaşlar, bayağıdır kafamı kurcalayan bir konu bu. Evet indirmede yazma hızı önemli diye biliyorum, lakin yüklemede de aynı durum geçerli mi bilmiyorum, şimdi senaryomuz şu:

10 Gbps download ve upload hızına sahibiz, yani saniyede 1.25 GB veriyi indirebiliyor ve yükleyebiliyoruz ama download yapabilmek için SSD şart çünkü yazma hızı söz konusu. Fakat upload yaparken SSD kullanıyor mu, kullanıyorsa okumayı mı yoksa yazmayı mı kullanıyor?

Şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Upload yaparken de diskin okuma hızı önemli. Evet onda da 10Gbps gibi uçuk bir internet ile tam hızda aktarım için M2 SSD şart gibi.

Upload yaparken de diskin okuma hızı önemli. Evet onda da tam hızda aktarım için M.2 SSD şart gibi.
M.2 bir form faktörü olduğu için NVMe desek daha iyi olur, genel ağ yükleme (upload) hızını etkilemez ama SSD okuma/yazma hızlarını etkiler.

O hızda indirmeyi yapabiliyorsan, upload hızın dediğin gibi ise, upload hızı download hızından daha yüksek bile olabilir. Okuma hızları daha yüksek oluyor genelde.

Upload yaparken de diskin okuma hızı önemli. Evet onda da 10Gbps gibi uçuk bir internet ile tam hızda aktarım için M.2 SSD şart gibi.

Anladım sağ olun.

O hızda indirmeyi yapabiliyorsan, upload hızın dediğin gibi ise, upload hızı download hızından daha yüksek bile olabilir. Okuma hızları daha yüksek oluyor genelde.

Yani upload okuma hızına bağlı teşekkürler.

Teşekkürler hocam.

M.2 bir form faktörü olduğu için NVMe desek daha iyi olur, genel ağ yükleme (upload) hızını etkilemez ama SSD okuma/yazma hızlarını etkiler.

Sağ olun hocam.

Etkiler. Sonuçta dosya SSD üzerinde ve oradan veri transferi yapıyoruz.

Teşekkür ederim.

Sonuçta bir nevi sunucuya dosyayı yazıyorsunuz bence etkiler.

Sağ olun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…