SSD Utility ile SSD'deki veriler kalıcı silinir mi?

ulaslan0

Hectopat
Kioxia Exceria G2 1TB SSD kullanıyorum. Bu SSD'deki verileri kalıcı olarak silmek istiyorum. Kendi yazılımı olan SSD Utility adlı programın içinde Secure Erase kısmından bir Bootable USB oluşturdum. Ardından BIOS'dan USB'yi seçip bu diski formatladım. Bu işlem çok kısa sürdü, diskin içi boştu zaten. Bu yöntemle erişilemez bir şekilde diskteki verileri silmiş oldum, değil mi? Kısa sürmesi pek güven vermedi.

Ayrıca programda iki kısım vardı, biri Advanced Format bir diğeri de yapmış olduğum Secure Erase kısmı. Seçtiğim kısım doğru, değil mi?

Advanced Format-------------------------------------------Secure Erase
fsdf.png
dfadas.png

Kioxia Exceria G2 1TB SSD kullanıyorum. Bu SSD'deki verileri kalıcı olarak silmek istiyorum. Kendi yazılımı olan SSD Utility adlı programın içinde Secure Erase kısmından bir bootable USB oluşturdum. Ardından BIOS'tan USB'yi seçip bu diski formatladım. Bu işlem çok kısa sürdü, diskin içi boştu zaten. Bu yöntemle erişilemez bir şekilde diskteki verileri silmiş oldum, değil mi? Kısa sürmesi pek güven vermedi.

Ayrıca programda iki kısım vardı, biri Advanced format bir diğeri de yapmış olduğum Secure Erase kısmı. Seçtiğim kısım doğru, değil mi?

Advanced format-------------------------------------------Secure Erase
Eki Görüntüle 1685026 Eki Görüntüle 1685027

Evet. SSD'lerden veri kurtarmak hard disklerden veri kurtarmaktan çok daha zordur. Endişelenmene gerek yok.

SSD'lerde format dosyayı geri getirmeyi neredeyse imkansız hale getirir o yüzden satacaksanız problem yaşatmayacaktır.
Evet. SSD'lerden veri kurtarmak hard disklerden veri kurtarmaktan çok daha zordur. Endişelenmene gerek yok.
Bu ürünü iade edecektim. Yaptığım yöntem işe yaramıştır değil mi? Bundan önce yaşadığım sorunu çözmeye çalışmak için 2-3 kere format bir kere de cmd ile diskpart komutuyla yavaş biçimlendirme yapmıştım. Sorun çözülmedi gerçi, o yüzden iade ediyorum.

Son düzenleme:
Bu ürünü iade edecektim. Yaptığım yöntem işe yaramıştır değil mi? Bundan önce yaşadığım sorunu çözmeye çalışmak için 2-3 kere format bir kere de cmd ile diskpart komutuyla yavaş biçimlendirme yapmıştım. Sorun çözülmedi gerçi, o yüzden iade ediyorum.
Sorununuz ne ?

Sistemin çalışmasında sorun yok ama uyku modundan uyanmıyor. Uyku modundan sonra BIOS'da gözükmüyor. Yeniden boot için kapatıp açmam gerekiyor. Uyku modu kapalı kullanmaya devam edebilirdim ama imkan varken değişim yapmak istedim.

Diğer bir diskime sistem kurduğumda uyku modundan uyanabiliyor. Defalarca formatlayıp denedim. Sürücü veya sistem dosyalarından kaynaklı değil yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı