SSD Uyku Modu Sonrası Donma

Murat Döner

Megapat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
Merhaba, önceden harddisk kullanırken uyku moduna alıp saatler sonra açsam dahi sıkıntı yaşamıyordum. SSD'ye geçtim temiz bir Windows kurulumu yaptım, fakat uyku modundan çıktıktan sonra bir şeye dokunmazsam normal çalışıyor ama mouseu oynatır oynatmaz donuyor ve klavyenin ışığı bile değişmiyor yani klavyenin beynini de donduruyor, her şey donuyor hiçbir şey çalışmıyor. Bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor, ne yapmalıyım?

Windows dosyalarını sfc /scannow ve chkdsk komutu ile kontrol ettim sıkıntı çıkmadı.
SSD = Adata SU650

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden bırakmayayım windows böyle bir özellik koymuş kullanmayacaksam neye yarar ? Böyle sorular yerine sorunumu çözmek için yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.
Uyku moduna bırakmayın.

Ayrıca neden uyku moduna bırakıyorsunuz ki ?

Neden bırakmayayım windows böyle bir özellik koymuş kullanmayacaksam neye yarar ? Böyle sorular yerine sorunumu çözmek için yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.
Özellik koyulmuş diye kullanmak zorundasınız diye bir şey yok, ayrıca dediğiniz şeyi araştırdım ve pek bir sonuç bulamadım, SSD ile değil, başka bir şey ile alakalı olabilir.

Ya siz ciddi misiniz yoksa şaka mı yapıyorsunuz ? Kullanmak zorundayız demedim. Madem koymuşlar neden kullanmayayım diyorum ve siz bana neden kullanıyorsunuz diyorsunuz. O zaman bilgisayar toplarken öneri isteyen birine neden topluyorsunuz diye mesaj atın konu kapansın olur mu öyle şey ? SSD'den olduğunu düşünmüyorum ben de ama en son onun üzerinde değişiklik yaptım yani HDD'den SSD'ye geçtim o yüzden ona vurgu yaptım. Teşekkürler yine de sağolun.
Özellik koyulmuş diye kullanmak zorundasınız diye bir şey yok, ayrıca dediğiniz şeyi araştırdım ve pek bir sonuç bulamadım, SSD ile değil, başka bir şey ile alakalı olabilir.

Windows ve SSD firmware sürümünüz güncel değilse güncelleyin.

Microsoft'un sitesinde Intel Management Engine Interface programından bahsedilmiş. Aygıt Yöneticisi> Sistem Aygıtları> Intel Management Engine Interface> (Sağ tık) Özellikler> Güç Yönetimi> Güç tasarrufu için bilgisayarım bu aygıtı kapatmasına izin ver, tikini kaldırmayı deneyin.

Windows ve SSD firmware sürümünüz güncel değilse güncelleyin.

Microsoft'un sitesinde Intel Management Engine Interface programından bahsedilmiş. Aygıt Yöneticisi> Sistem Aygıtları> Intel Management Engine Interface> (Sağ tık) Özellikler> Güç Yönetimi> Güç tasarrufu için bilgisayarım bu aygıtı kapatmasına izin ver, tikini kaldırmayı deneyin.
Birçok sitede gördüm intel management ayarını fakat işlemcim AMD.

Bu arada ikiside güncel.

Güvenli modda çalıştırmayı denediniz mi?

Ne kadar süre uykuda kaldıktan sonra donma oluyor? 1-2 dakika uykuda kalsa bile uyandıktan sonra donuyor mu?
Yok denemedim eve gidince deneyeyim. 1-2 dakika olsa öpte başına koy [emoji3] Uykuya geçer geçmez uyandırsam da aynı 1 gün kalsa da aynı. Bir de işin ilginç yanı klavyenin aydınlatması bilgisayardan ayrı yani kendi kartı var içinde ama bilgisayar donunca klavyenin ışığıda değişmiyor sabit yanıyor sürekli.

Uyku moduna bırakmayın.

Ayrıca neden uyku moduna bırakıyorsunuz ki ?
Bu mesaj biraz gerginlik yatmış ama yazmadan edemeyeceğim:). Soru sorani eleştirmek yerine sorunun çözümüne odaklanirsak eğer daha hizli cozum bulabiliriz. Ben uyku modunda kullanmayi severim kolayima gelir kullanırım buna da kimse bir şey diyemez.( bu arada uyku modunu sen gibi hiç sevmem genelde direk kaparım.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı