SSD ve CPU önerisi

Rica ederim, her zaman yardımcı oluruz.

Şimdi şöyle söyleyeyim, RX 590 performans olarak kötü bir kart değil. Bu konuda hemfikiriz fakat dediğim gibi o model pek iyi bir model değil. Üstelik fazlaca yazılımsal sıkıntı oluyor. Daha geçen 20.8.X sürücüsüyle reset sorunu yaşadım. AMD sürücü konusunda bu kadar beceriksiz. 20.4.2 sürücüsüne geçince problem ortadan kalktı.

PSU konusuna gelirsek, Gamepower iyi bir PSU üreticisi değil. FSP bilindik, ana üreticilerden birisi. O seçeneklerden en mantıklısı FSP Hydro 600 almak gibi duruyor. Sharkoon da gayet iyi bir marka ama SHP650 modelinin iç yapısı bildiğim kadarıyla iyi değil. Forumda PSU konusunu iyi bilen birisi var, onun söylediklerine göre öyle idi. Yani sallamıyor, bilgili birisi. Ona göre hareket ettim. Zaten çok kaliteli olsa ucuz da olmazdı muadillerine göre. Elite V3 modelinde de sertifika yok. FSP HV Pro modeli hakkında çok bilgim yok ne yazık ki. Bu yüzden en doğru seçeneği FSP Hyrdo olarak değerlendirdim.

PSU'nun FPS'ye bir katkısı yok fakat prizden çekeceği güç, parçalara vereceği güç önemli. Bu bağlamda kaliteli bir PSU seçmek gerekiyor ki hem uzun ömürlü olsun hem de kaliteli olup sorun çıkartmasın. Bu yüzden GamePower PSU tavsiye etmiyorum.


SSD konusuna gelirsek, James Donkey iyi bir SSD marka/modeli değil. Firmware update denen bir şey yok, yani herhangi bir yazılımsal destek alamıyorsunuz. SSD Toolbox yok. İçindeki NAND üreticileri belli belirsiz. Destek alamayacağınız bir ürünü de önermek istemem. Kaldı ki JD hakkında çokça sorun gördük. Uyum sorunları, arıza, hız düşmesi vb.

Onun yerine de en yakın fiyatla KIOXIA var işte. M.2 taksanız 220 lira fark koyuyor.

Uzun süre idare eder evet.
 
Size ne kadar teşekkür etsem az. Gece gece yardımcı olduğunuz herşey için saolun. İyi akşamlar dilerim.
 
Rica ederim, aklınıza takılan bir soru varsa mutlaka sorun. Ben veya başka birisi, fark etmez, yardımcı olur.

SSD ve PSU değiştirmesiyle daha alınabilir oldu PC. Tek aklıma takılan sorun RX 590 ama o da performans olarak üzmez zaten, performans odaklı bakacaksak. Güle güle kullanın

Bir sorununuz olursa konu açarsınız.
 
Samsung Corsair Kingston bunlar dışında SSD almayin.
Eksik Bilgi veriyorsun. Ben Toshibanın 480 GB’lık Sata SSD modelini kullanıyorum taş gibi SSD. Kingston’dan falan çok daha iyi olduğu kesin. Samsung ve Corsair eyvallah ama Toshiba’nında bunlardan eksiği yok.
 
Eksik Bilgi veriyorsun. Ben Toshibanın 480 GB’lık Sata SSD modelini kullanıyorum taş gibi SSD. Kingston’dan falan çok daha iyi olduğu kesin. Samsung ve Corsair eyvallah ama Toshiba’nında bunlardan eksiği yok.
Eksik bilgi vermedim. Hangi modelini kullanıyorsun?
 
SSD olarak +30TL ile Toshiba ve PSU olarak aynı fiyata 550W FSP seçebilirsin.

Yanlız o sistemin tek sorunu bunlar değil. Ekran kartı aşırı ısınan ve çok şikayet edilen bir model.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…