SSD ve Flash önerisi

Bütçe
Bütçe fark etmez ama fiyat/performans olmasını tercih ediyorum.

MrDrZoom

Kilopat
Dizüstü bilgisayarıma SSD takmak istiyorum ama veri depolama hakkında pek bilgim yok. Sisteme takılı olan HDD'yi çıkarttım ve HDD'nin üstünde 6Gbit/s yazıyor. Bu ne demek oluyor? SSD'ler bile bu hıza ulaşamıyor. HDD nasıl ulaşabiliyor. Eğer gerçekten bu hıza ulaşıyorsa SSD alınca sistem nasıl hızlanıyor?
Dizüstü bilgisayıma takacağım SSD portunun ne olacağını bilmiyorum. Çıkarttığım HDD 2.5 inc sadece bunu biliyorum.
Hangi SSD ve Flash bellek markası bilmiyorum. SSD için 240GB almayı düşünüyorum 120GB alacaktım ama 100TL fark için 120GB alandan fedakarlık etmek istemedim. Aklımda bilinen markalar var; Samsung, WD, Adeta vs. bunlardan hangisi daha iyi? Okuma ve yazma oranları değişiyor ama 50mb/s fark için kalitesiz bir marka alıp veri kaybetme riskine değer mi bilmiyorum. Flash belleği kullaım amacım format flashı hazırlamak; multiboot ile Windows 8.1 ve Windows 10 kurmak istiyorum. Bunun için 32 GB'ın yeterli olacağını düşünüyorum ama sizce 64 GB mı almalıyım? (Birkaç adet de Linux dağıtımı kurmayı düşünüyorum.) USB'nin; metal olması, 3.0ya da 3.1 olması ve bilinen bir marka olması benim için önemli.

Özetle:

240GB, 2.5 inc SSD ve 32 GB multiboot için flash bellek. (Lütfen ürünlerin markaları bilindik olsun çünkü 50-100TL için günün birinde verilerim çöp olmasına değmez.)

Şimdiden teşekkür ederim.😊😊

Son düzenleyen: Moderatör:
USB olarak Kingston G3 100 öneririm. Bende multiboot için kullanıyorum. Forumda pek yazılım konusu bulamadım bunla ilgili. Winsetupfromusb yazılımını öneririm. Multiboot diskimde bulunan dağıtım ve araçlar:
  • Linux Mint
  • Kubuntu
  • Elementary OS
  • Windows 10
  • Windows 7
  • Norton, Kaspersky, ESET rescue disk.
  • Memtest

USB olarak Kingston G3 100 öneririm. Bende multiboot için kullanıyorum. Forumda pek yazılım konusu bulamadım bunla ilgili. Winsetupfromusb yazılımını öneririm. Multiboot diskimde bulunan dağıtım ve araçlar:
  • Linux Mint
  • Kubuntu
  • Elementary OS
  • Windows 10
  • Windows 7
  • Norton, Kaspersky, ESET rescue disk.
  • Memtest
Antivirüs programlarını nasıl yüklediniz flasha? Ve SanDisk 64 GB Ultra Flair mi daha iyi yoksa sizin attığınız flash bellek mi daha iyi yoksa pek bir fark yok mu? Ve multiboot kurarken eski bioslar için NTFS ve UEFI sistemler için FAT32 dosya sistemlerini aynı anda nasıl kurabilirim?
PATRIOT BURST 2.5" 240GB
Apacer markasını ilk kez duyuyorum. Benim bildiğim markalar genellikle WD, Kingston, Samsung gibi tanınmış markalar ve genellikle sistem toplayan kişilerde bunu görmüyorum. Kullanan birisinin referansını atabilir misiniz? (Uzun süreli kullanım olursa iyi olur.)

Son düzenleme:
Antivirüs programlarını nasıl yüklediniz flasha? Ve SanDisk 64 GB Ultra Flair mi daha iyi yoksa sizin attığınız flash bellek mi daha iyi? Yoksa pek bir fark yok mu? Ve multiboot kurarken eski BIOS'lar için NTFS ve UEFI sistemler için FAT32 dosya sistemlerini aynı anda nasıl kurabilirim?

Bende FAT32 olarak hazirladi. Ben varsayılan ayarlarla kullandım. USB UEFI olarak gözüküyor Boot menude. Lakin sadece Windows kısmı gözüküyor. Geri kalanı için UEFI olmayani seçmek gerekiyor. Ondada Linux dağıtımları ve antivirusler var. Bu antivirusler Linux tabanlı ve USB üzerinden Boot ediliyor. Yeni konu açıp beni etiketlerseniz bendeki ISO dosyalarını atarım. Şuan yukluyorum.
Norton, ESET ve Kaspersky'nin bootable araclari asagidaki linkte. Sabaha karsin yuklenmis olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı