SSD ve hard diskin aynı anda kullanılması sonucunda performans düşüklüğü neden olur?

OnurDoğan63_19

Hectopat
Makaleler
4
Canlar merhaba. Ben laptopa ilk önce SSD taktım SSD'nin olduğu kısma kurulumumu yaptım cihazın performansı güzeldi. Sonra Caddy aparatı ile CD-ROM yerine hard diskimi de taktım. Sanki tek SSD olduğundaki cihaz performansında biraz zayıfladı gibi geldi cihaz, sizce bu durum mümkün müdür?
Acaba şu an performans düşüklüğü diye hissettiğim ne olabilir?

Son düzenleme:
Canlar merhaba. Ben laptopa ilk önce SSD taktım hard diskin olduğu kısma kurulumumu yaptım cihazın performansı güzeldi. Sonra Caddy aparatı ile CD-ROM yerine hard diskimi de taktım. Sanki tek SSD olduğundaki cihaz performansında biraz zayıfladı gibi geldi cihaz, sizce bu durum mümkün müdür?
Acaba şu an performans düşüklüğü diye hissettiğim ne olabilir?
Hocam bilgisayar da SSD varken neden kurulumu HDD'ye yaptınız? SSD'ye kurulum yapın.

Yanlış yazmışım kusura bakmayın, Windows SSD'de. Düzelttim şimdi.
Hocam bilgisayarda eğer güncelleme tarzı bir şey varsa bilgisayar yavaşlar. Onun dışında HDD yokken performansının düşmesi bence mümkün değil. Eğer cihazda önemli veriler yoksa, temiz bir format atarsanız belki iyi gelir. Güncel sürücüleri de kurarsınız.

Benzer bir durumu ben de yaşamıştım lakin ne kadar doğru emin değilim. Belki size de fikir olur diye bu hissiyatlarımı paylaşacağım.

Windows kurulu SSD olan sisteme yeni bir HDD taktığımda sizdeki gibi bazı performans düşüşleri hissettim. SSD içindeki dosyadan şarkı açınca HDD de aynı anda çalışıyor, şarkıyı kapatınca çalışmayı durduruyordu. İlginçti ve anlam veremedim.
Bir diğeri de PC açılırken ve kapanırken HDD'nin de açılıp kapanmasını bekliyor gibiydi. Sanki HDD olmasa daha hızlı açılıp kapanacak hissiyatı verdi.

Bu konuda uzman olan arkadaşlar bizi bilgilendirir umarım.

Hocam bilgisayarda eğer güncelleme tarzı bir şey varsa bilgisayar yavaşlar. Onun dışında HDD yokken performansının düşmesi bence mümkün değil. Eğer cihazda önemli veriler yoksa, temiz bir format atarsanız belki iyi gelir. Güncel sürücüleri de kurarsınız.
Ben güncellemesi kapalı olan editlenmiş sürümler kullanıyorum yıllardır. 😊 Güncellemesi açık sürüm yüklemem cihaza tavsiye de etmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı