SSD ve Harddisk aynı kabloları mı kullanır?

Harddisk'e takılı olan güç ve SATA kablosunu çıkarıp yeni SSD alacağım. SSD'nin güç ve SATA kablo yerine taksam olur mu? Aynı girişe mi sahipler? Ayrıca anakartta 6 tane SATA girişi var. Bunlardan herhangi birisine bağlamamda sakınca var mı? SATA 1'de işletim sistemi kurulu. SATA 2'ye değil de SATA 6'ya diğer SSD'yi taksam olur mu?

Son düzenleme:
Alacağınız SSD M.2 değilse olur, aynı kablolar ile kullanabilirsiniz. Herhangi birine bağlanabilir sıkıntı olmaz fakat SSD'yi SATA 1, HDD'yi SATA 2 girişine takın. İşletim sistemini de SSD'ye kurup kullanmanızı öneririm.
Normal SSD. 250 GB SSD'de işletim sistemim kurulu. Ben alacağım SSD'yi depolama olarak kullanacağım. Aslında niyetim harddisk'i hiç kullanmamak da harddisk'i de kullanmak istersem harddisk sata 2'de olsa, yeni alacağım SSD'yi de sata 3'e takmamda sıkıntı yok diyorsun yani? Ayrıca İşletim sistemi her zaman Sata 1'de mi olmak zorunda?

Normal SSD. 250 GB SSD'de işletim sistemim kurulu. Ben alacağım SSD'yi depolama olarak kullanacağım. Aslında niyetim harddisk'i hiç kullanmamak da harddisk'i de kullanmak istersem harddisk sata 2'de olsa, yeni alacağım SSD'yi de sata 3'e takmamda sıkıntı yok diyorsun yani? Ayrıca İşletim sistemi her zaman Sata 1'de mi olmak zorunda?
Sıkıntı olmaz ayrıca işletim sisteminin Sata 1 de olması zorunlu değil

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı