SSD ve HDD aynı anda kullanılmıyor

EXC4L1BUR

Hectopat
Sistemime yeni SSD aldım lakin sisteme SSD'yi taktığımda ne BIOS menüsü açılıyor ne de Windows açılıyor. HDD'yi tek başına kullandığımda Windows açılıyor. SSD'ye Windows kurmaya çalıştım lakin disk olarak da göremedi SSD'yi işlemcim eski yeni işlemcilerdeki mvd ayarı yok olsa bile denedim o yolu da lakin hiçbir türlü SSD'yi kullanamadım. SSD'nin bozuk olduğunu sanmıyorum çünkü sistem açıkken SSD'yi sisteme taktığımda mavi ekran yedim bilgisayar kendisini kapattı. Çözümünü bilen var mıdır acaba?

SSD'yi bilgisayar açıkken taktığınızda mavi ekran vermemesi gerekiyor. Ayrıca SSD'yi bilgisayara taktığınızda bilgisayarın açılmadığını söylemişsiniz. İki ihtimal var, ya SSD arızalı ya da SSD sisteminize uygun değil. Sistem özellikleriniz ve aldığınız SSD nedir?

SSD'yi bilgisayar açıkken taktığınızda mavi ekran vermemesi gerekiyor. Ayrıca SSD'yi bilgisayara taktığınızda bilgisayarın açılmadığını söylemişsiniz. İki ihtimal var, ya SSD arızalı ya da SSD sisteminize uygun değil. Sistem özellikleriniz ve aldığınız SSD nedir?
Anakart ph861-m lx3 plus r2.0 sata
SSD Gigabyte 240 GB GB-gstFS31240Gntd
İşlemci i5-3330

Anakart ph861-m lx3 plus r2.0 sata
SSD Gigabyte 240 GB GB-gstFS31240Gntd
İşlemci i5-3330
HDD bağladığınız SATA kablosunu SSD'de deneyin kablodan kaynaklı bağlantı hatası olabilir. Yine aynı sorun olursa SSD'yi başka bir bilgisayarda deneyin. Muhtemelen SSD bozuk ama kesin karar vermeden önce bunları denemeniz faydalı olur.

HDD bağladığınız SATA kablosunu SSD'de deneyin kablodan kaynaklı bağlantı hatası olabilir. Yine aynı sorun olursa SSD'yi başka bir bilgisayarda deneyin. Muhtemelen SSD bozuk ama kesin karar vermeden önce bunları denemeniz faydalı olur.

Kabloyu denedim bir sonuç alamadım başka bilgisayarım da yok SSD'yi deneyebileceğim.

Ben konunun HDD SSD uyumsuzluğu olduğu düşüncesindeyim çünkü HDD AHCI modunda çalışamıyor "INACCESSABLE_BOOT_DEVICE" hatası veriyor. Ama AHCI ile SSD'ye sistem kurmaya çalışırken de Windows SSD'yi göremiyor.

Bilgisayarcıya gitsem çok pahalıya patlar mı bana acaba.

Kabloyu denedim bir sonuç alamadım başka bilgisayarım da yok SSD'yi deneyebileceğim.

Ben konunun HDD SSD uyumsuzluğu olduğu düşüncesindeyim çünkü HDD AHCI modunda çalışamıyor "INACCESSABLE_BOOT_DEVICE" hatası veriyor. Ama AHCI ile SSD'ye sistem kurmaya çalışırken de Windows SSD'yi göremiyor.

Bilgisayarcıya gitsem çok pahalıya patlar mı bana acaba.
Çok pahalı tutacağını sanmıyorum ancak ucuza yaptıracağım diye kasaplıktan bilgisayarcılığa geçmiş birinin eline vermeni tavsiye etmem. İşini bilen birine verirsen daha iyi olur.

Çok pahalı tutacağını sanmıyorum ancak ucuza yaptıracağım diye kasaplıktan bilgisayarcılığa geçmiş birinin eline vermeni tavsiye etmem. İşini bilen birine verirsen daha iyi olur.
Yok canım öyle kötü adama vermem tabi de 100-200 lira tutarsa ödemem bi tık zor olur çünkü bu ayki bursla aldım SSDyi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı