SSD ve HDD montajalayamamak

AdrecH

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar kasamda SSD ve HDD montajlamak için çok fazla yer yok. Şu an 1 tane SSD montajlı bir şekilde kullanıyorum ama ıvır zıvır depolama için bir tane laptop HDD'si montajlamak istiyorum fakat nasıl ve nereye yapacağımı bilmiyorum. Kasamda zaten HDD kızağı vs yok. SSD'yi sabit şekilde kullanıyordum. Onu yerinden söküp HDD'yi takayım diyorum daha sonra SSD'yi ekran kartının altına bir yere koyayım orada dursun diyorum olur mu?(Kasam masterfox lucy)

Dosya Ekleri

• image.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 100
  • image.jpg
    143,6 KB · Görüntüleme: 96
  • image.jpg
    138,9 KB · Görüntüleme: 91
Anlamadım. Laptop'tan söktüm dediğine göre 2,5 inç bir HDD var elinde. Bunu oturtmak için de yer mi arıyorsun? İlk fotoğraftaki yere HDD montajı yapılabilir gibi duruyor. Geçici olarak sol taraftan vidalayabilirsin 2 tarafını.

Açık konuşmak gerekirse ben kasanın tabanına SSD bantladığımı bile hatırlıyorum ve hiçbir sorun da yaşamadım ama bu şekilde akıl vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum
Ama tecrübe olarak yaşadım ve bir sorun çıkmadı hatta hala çalışıyor.

Evet 2.5 HDD var elimde. Ben de oraya aynı SSD'nin durduğu gibi montajlayayım diyorum ama daha sonra SSD'yi koyacak yer yok. Kasanın içinde serbest kalması bir problem oluşturur mu?

SSD uygun konumda çalışıyor, sıkıntı olmaz diyorlar ama bilmediğim için gene de sorayım dedim.

Evet 2.5 HDD var elimde. Ben de oraya aynı SSD'nin durduğu gibi montajlayayım diyorum ama daha sonra SSD'yi koyacak yer yok. Kasanın içinde serbest kalması bir problem oluşturur mu?
Silikonlu çift taraflı bant alın ve istediğiniz yere sabitleyin. SSD'ler motorlu sürücülere sahip olmadığı için ufak sarsıntıları sorun teşkil etmiyor.

SSD nereye takrsan tak sorun olmaz ekran kartının altına taksanda olur ama önemli olan HDD'nin sabit bir şekilde motajlanması aksi takdirde çok ses çıkrmaya başlar yani önemli olan HDD.

SSD nereye takrsan tak sorun olmaz ekran kartının altına taksanda olur ama önemli olan HDD'nin sabit bir şekilde motajlanması aksi takdirde çok ses çıkrmaya başlar yani önemli olan HDD.
En küçük bir statik elektriklenmede zarar görür bu nedenle montajını sağlıklı yapması gerekiyor.

HDD yi 2 tane vidanın tutması yeterli olur mu?
En küçük bir statik elektriklenmede zarar görür bu nedenle montajını sağlıklı yapması gerekiyor.
Nasıl bir sağlıklı montajdan bahsediyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…