SSD ve HDD tavsiyesi

BerkValeska

Centipat
Merhabalar arkadaşlar şu an güncel olarak Samsung Evo Plus NVMe M.2 SSD 500GB kullanıyorum, ana kartım B450 Tomahawk Max kullandığım kasa MB511 ARGB içinde mwe 650+ güç kaynağı var.

Malum birkaç oyun ve Adobe programlarını yükleyince 70-80GB gibi bir alan kaldı bana ben de bu alanı genişletmek istiyorum bütçem 1000TL.

İlk sorum şu, düşündüğüm ikili SSD Samsung Evo 860 500GB ve Barracuda 2TB HDD bu ikiliyi 1000TL'ye tamamlıyorum ve toplam 3TB bir hafızaya sahip olmuş olacağım bu cidden benim için çok yeterli bir alan.

Diğer aklıma takılan şey ise HDD'ye bulaşmadan 1TB Samsung Evo mu alsam diye düşünüyorum tabii onu alınca 1.5TB bir alan eksikliği yaşayacağım ister istemez ve oyun dışında RAW dosyalarım olduğu için yer sıkıntısı yaşayabiliyorum sizce hangi seçenek daha mantıklı?

Son olarak soru bu parçaları sisteme bağlamak konusunda yardıma ihtiyacım var, PSU'da 4 pinli Molex çıkışı var başka bir Molex göremedim 2 çıkış daha var ama ne olduklarını bilmiyorum biri SATA çıkışı olabilir ona benziyor tam anlamadım cahilliğime verin. Özetle ben bu 4 pin Molex'e 2'li SATA çevirici alsam tek kablo ile 2 SATA girişine güç sağlasam bir tanesi HDD ve biri SSD bir sıkıntı olur mu taktığım zaman hemen çalışır mı yoksa bir ayarlama yapmam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
XPG S40G alabilirsiniz. Yakın zamanda aldım çok ama çok memnunum. Isınıyor ve ömrü düşüyor diyenlere aldırış etmeyin. 320 TB ömrü ve ısınma anlamında en fazla 60'ı gördü ağır test yaparken. Bu arada Adata'nın programında ufak bir sorun var ömür hesaplamayı yanlış yapıyor. Sitesinde ve bütün yabancı kaynaklarda göreceğiniz gibi 320 TB ömrü var. Bütün ölçüm vs. gibi her şeyi Crystal disk ile yapabilirsiniz.

XPG S40G alabilirsiniz. Yakın zamanda aldım çok ama çok memnunum. Isınıyor ve ömrü düşüyor diyenlere aldırış etmeyin. 320 TB ömrü ve ısınma anlamında en fazla 60'ı gördü ağır test yaparken. Bu arada Adata'nın programında ufak bir sorun var ömür hesaplamayı yanlış yapıyor. Sitesinde ve bütün yabancı kaynaklarda göreceğiniz gibi 320 TB ömrü var. Bütün ölçüm vs. gibi her şeyi Crystal disk ile yapabilirsiniz.

Önerdiğiniz M.2 SSD yanlış bakmadıysam, ben de M.2 SSD mevcut zaten başka bir slotum yok anakartta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı