SSD ve HDD'de oyun performansi

Zwsup

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar şu an oyunlarim HDD'ye kurulu ama HDD'ye kurulu oyunlarda kucuk de olsa droplar yasiyorum. SSD'deki oyunum tek Valorant onu da yanlislikla yuklemistim oraya onda drop yemiyorum. Ve ekstra olarak HDD'deki oyunlari SSD'ye tasirsam oyunum akiciligi artar mi? Arkadasimin butun oyunlari SSD de ama benden daha kotu bir PC'ye sahip olmasina ragmen oyunum onunkisi kadar akici degil.

Hocam Valorant işlemci oyunu fakat diğer oyunlarda daha çok ekran kartı kullanılabiliyor veya ikisi de oluyor. Darboğaz sebebiyle olabilir. Birçok sebebi olabilir ama SSD ve HDD farkından dolayı olma ihtimali düşük çünkü sadece açılış hızına etki ederler. Sisteminizi de yazarsanız daha rahat yardımcı olabilirim.

4070 Ti ve 5800x3D 32 GB RAM Corsair Vengeance 240mm NZXT sivi sogutma Gigabyte B550 Aorus Elite AX v2.

HDD'in okuma yazma hızının düşük olması ve zamana bağlı bu performansın azalması oyunlarda gecikmeye bu da dolaylı olarak FPS kaybına sebep olur. Altını çizeyim SSD FPS değerinizi arttırmaz ancak HDD özellikle büyük haritası ve kaliteli grafikleri olan oyunlarda hatta Valorant ve CS2 gibi oyunlarda da dokuların geç yüklenmesine sebep olur, bu da FPS'in stabil olmamasına ve oyunun akıcı gözükmemesine yol açar. Bunun en belirgin örneğin hem HDD hem de SSD'ye GTA V kurulmuş 2 ayrı sisteme oyun içindeki Benchmark'ı yapın, HDD'li sistemde binaların kaplamalarının yer yer yüklenemediğini ve oyunun sanki sistemde darboğaz varmış gibi FPS dropları yaşadığını görebilirsiniz.

HDD verimli çalışmıyorsa olabilir en azından 1 oyunu SSD'ye taşıyıp bir deneme yapın.

Isı probleminiz var mı?

Hayir yok, en son Fortnite da 3-4 saniye suren ve islemci sicakligimi 85'e kadar cikaran droplar yemistim.

Ssdim 240 gb zamaninda bir kere icine lol ve valorant yukledim valorant yukledigimden beri duruyor ama lolu sildim, ve dediginiz gibi hdd ye warzone indirdigim zaman oyuna girince 1 yada 2 dakika dokularin duzelmesini bekliyordum. Gta da da oyle ayni sekilde grajdan cikinca kisa sureli olsa da bazen dokular yuklenmemis oluyordu.

HDD verimli çalışmıyorsa olabilir en azından 1 oyunu SSD'ye taşıyıp bir deneme yapın.

SSD de yer yok yani şu an oynadigim oyunlardan hicbirini oraya geciremem. 1TB Kingston SSD alacavim indirim bekliyorum.

Şöyle söyleyeyim ben özellikle squad oynarken HDD kurulu olduğu için oyun ilk başlarken çimler dokular felan daha yavaş yükleniyor bu yüzden başta oyuna girerken kasmalar oluşuyor, ayrıca evet HDD'de sıkıntı yaşarken SSD'de daha iyi bir performans görebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…