SSD ve HDD'li sistemde SSD'yi sökmeden sistem açılmıyor

Jeymixxx

Kilopat
Bilgisayarda hem HDD hem SSD var. Sadece SSD kullanıyorum kasam acılmıyordu, SSD'nın kablolarını sökünce kasa açıldı. Windows'u HDD'ye kurdum calısıyor SSD bozulmuş mu oluyor? Acıkken taksam öğrenır mıyım?

Bilgisayarda hem HDD hem SSD var. Sadece SSD kullanıyorum kasam acılmıyordu, SSD'nın kablolarını sökünce kasa açıldı. Windows'u HDD'ye kurdum calısıyor SSD bozulmuş mu oluyor? Acıkken taksam öğrenır mıyım?
Sistem açıkken sata kablosu çıkarıp takmak fazla riskli bir hareket. Muhtemelen SSD çalışmıyordur.

Kablo sökmenize gerek yok. Tekrardan hem SSD hem HDD kablolarını takın ve Biosa girin.

Mesela Boot #1'de SSDniz görünüyor mu? Bu SSD'ye format atabiliyor musunuz?
Elektrik kesilmesi veya ani kapanmalar yaşadıysanız SSD arızalanmış olabilir.

SSD daha önceden çalışıyordu ise bozulmuş olabilir. Tabii BIOS ayarı değişmiş te olabilir. BIOS Boot menüden kontrol edin. Seçili boot menü SSD mi HDD mi? Tabii sistem görüntüsü hangi sürücü de o da önemli. PC'ye hiç görüntü mü gelmiyor? Az daha detay olursa yardımcı olabiliriz belki.

2EFBB161-CF48-45AD-B3F4-C2C31EFE8B0F.jpg

SSD'yı takınca bu ekranda kalıyor F2 basıyorum BIOS acmıyor cıkarınca acıyor.

Format atarken hata verdı SSD'ye kurarken 2 kere ondan sonra gıttı 10 dakika oncesınde sapa sağlamdı acaba SSD formatlarken hata verıp durunca bir kafayı mı yedı? Önceden de bunun gibi oldu anlamamıstım sorunu 1 gün acık kaldı PC kendı kendıne kapandı açıldı 3-4 kere sonra ekran geldi düzeldi. SSD bozuk olsa PC açılır SSD gözükmez diye tahmın edıyorum Windows 10 şu an HDD cunku.

Eki Görüntüle 2243564

SSD'yı takınca bu ekranda kalıyor F2 basıyorum BIOS acmıyor cıkarınca acıyor.

Format atarken hata verdı SSD'ye kurarken 2 kere ondan sonra gıttı 10 dakika oncesınde sapa sağlamdı acaba SSD formatlarken hata verıp durunca bir kafayı mı yedı? Önceden de bunun gibi oldu anlamamıstım sorunu 1 gün acık kaldı PC kendı kendıne kapandı açıldı 3-4 kere sonra ekran geldi düzeldi. SSD bozuk olsa PC açılır SSD gözükmez diye tahmın edıyorum Windows 10 şu an HDD cunku.
Galiba ssd bozulmuş. Kabloda bir sorun yoksa ssd bozulmuş olabilir. Ssd sağlığını kontrol etmişmiydiniz yakın zamanda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı