SSD ve İşletim Sistemi

ultramit1

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. SSD'nin oyunları, bilgisayarı hızlı açma ve oyunlara hızlıca giriş yapma gibi özellikleri olduğunu biliyorum. Sorum şu; SSD'nin içine (128 GB)'lık sadece işletim sistemi mi atılır ? Diyelim ki aldım SSD'yi ve eve geldim taktım ee ? Gerisini bilmiyorum :). Anlatırsanız sevinirim. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 120 GB bir SSD'ye sadece Windows atılır SSD'ler çok pahalı oyunda sadece tek fark bekleniş sürelerini kısaltıyor biraz daha bekle ne olacak bence oyunlar için SSD tercih edilmemeli oyun için şu an HDD biçilmiş kaftan.

Evet ee'si şu Windows 8'i atacaksın sistem çok daha hızlı açılıp kapanacak çok daha hızlı olacak.

Bence 120 GB bir SSD'ye sadece Windows atılır SSD'ler çok pahalı oyunda sadece tek fark bekleniş sürelerini kısaltıyor biraz daha bekle ne olacak bence oyunlar için SSD tercih edilmemeli oyun için şu an HDD biçilmiş kaftan.

Evet ee'si şu Windows 8'i atacaksın sistem çok daha hızlı açılıp kapanacak çok daha hızlı olacak.

Neden sadece işletim sistemi kurulmalı ki ? Her şey atılabilir bence.

SSD'yi HDD gibi kullanacaksın ancak Disk Birleştirme yapma. SSD'yi mahvedersin.

Yani oyun dışında bence her şey atılabilir. Bu günün oyunları artık 12-15 GB civarı olmaya başladı ben tavsiye etmiyorum, sadece işletim sistemi dedim yani işletim sistemi ve gerekli programlar. Oyun dışında her şey ama oyun kapasitesini hemen doldurur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda zaten bir fark yaratmayacağı aşikar. Azcık daha beklersin yüklenirken :D

İşletim sisteminin haricinde müzik-resim-program gibi sıkça kullandığın dosyaları SSD'ye at veya kur.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı