SSD ve Oyun Performansı

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 36.910
P

pusat57

Ziyaretçi
Herkese selam arkadaşlar, bir soru soracağım. SSD'nin oyunlarda bir farkı var mı ? Yani oyun performansını da arttırır mı?

Aynen, FPS'ye farkı yok ama:

• Oyunu yüklerken
  • Oyun açılırken
  • Oyun save yaparken
  • Oyun içinde chapter/bölüm geçerken
  • Oyundan çıkarken

çok fark eder.

Ve SSD'ler bu kadar pahalıyken ve sadece işletim sistemi kurmak için paramız yeterken bir de oyun yüklemek için SSD almak istiyorsak en az bi 400 TL gerekiyor. :D

Oyundan çıkarken masaüstüne dönme süresi en fazla 2 sn sürer. Windows 8'i yüklersen bilgisayarının açılış süresi, kapanış süresi kısalır tam bilgim yok Recep Abi yanlışsa düzeltirmisin bu Windows 8'i kurarsa SSD'e ortalama bilgisayarda yaptığı tüm işler hızlanır diye düşünüyorum oyunlar dışında tabiki ama bence genel olarak çok etkiler SSD bilgisayarın performansını.

Oyundan çıkarken masaüstüne dönme süresi en fazla 2 sn sürer. Windows 8'i yüklersen bilgisayarının açılış süresi, kapanış süresi kısalır tam bilgim yok Recep Abi yanlışsa düzeltirmisin bu Windows 8'i kurarsa SSD'e ortalama bilgisayarda yaptığı tüm işler hızlanır diye düşünüyorum oyunlar dışında tabiki ama bence genel olarak çok etkiler SSD bilgisayarın performansını.

Yıllardan beri milyarlık sistemlere darboğaz oluşturanlardan biriydi bence HDD'ler...

Bu benim özel bir testimdir gerçekten. Windows ve oyun SSD'ye kuruluyken oyunda Exit dediğim gibi saniyeden bile az bir sürede masaüstüne dönüyor. Normalde Exit derken 2-3 saniye siyah ekran olurdu.

Bu ve bunun gibi güzellikleri var SSD'nin. ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı