SSD ve RAM Tavsiyesi

famous

Hectopat
Yer
ANTALYA
Daha fazla  
Meslek
Twitter
2. Bir SSD alacağım ve sadece oyunları kuracağım bir SSD istiyorum, 120 GB olması yeterli. Bilgisayarımda tek slot RAM var aynısından aradım ancak hiçbir yerde stoğunu bulamadım, Kingston 8 GB HyperX Fury Black DDR4 2133MHz CL14, yurt içi nereden bulabilirim?
SSD Bütçem 150 TL ila 200 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizdeki RAM’in üzerinde bir kod olması lazım, o kod HX421C14FB/8 ise Amazon’daki fiyatı 90 dolar. Artık üretilmeyen RAM’lerin fiyatı düşmek yerine artıyor bu şekilde. Fakat Sahibinden’de ikinci el satan kullanıcılar var 250 TL’den başlayan fiyatlarla. 250 TL olanın garantisi de devam ediyormuş hatta. Zaten RAM’lere kolay kolay bir şey olmaz, bir ara ömür boyu garantili derlerdi RAM’lere dayanıklılıklarını ifade etmek için. Bu açıdan ikinci el almakta bir mahsur yok bence.

Kingston HyperX Fury Black RAM 8GB 2133MHz DDR4 - RAM Bellek ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 743733050

Yalnız sizdeki modelin üzerindeki kod ile alacağınızın üzerindeki kodu karşılaştırın, uyumlu olduğundan emin olun mutlaka.

SSD olarak da bütçeniz dahilinde
şunu alabilirsiniz:

Yalnız ben bütçenizi 210’a çekip şu 240GB’lığı almanızı öneririm.

Western Digital Green Wds240g2g0a 2.5'' 240 Gb Sata 3 Slc Ssd - n11.com

Son düzenleme:
Uyumlu olmassa ne oluyor benimki uyumlu değil birinin CL16 birinin CL15 değeri ama ikisi de Kingston 2400Mhz.

Teşekkürler 2. el ile uğraşmak istemiyorum aslında.
Uyumlu olmassa ne oluyor benimki uyumlu değil birinin CL16 birinin CL15 değeri ama ikisi de Kingston 2400Mhz.
CL değerleri farklı olunca çalışmıyor diye biliyorum, yada bir diğerini okumuyor olması lazım yanlışım yoksa.
Uyumlu olmazsa da çalışır ama çift kanal çalışmaz.
Aynı ram den bulamadım, peki aynı değerlerde farklı bir marka ram alsam sıkıntı çıkarır mı?

Son düzenleme:
CL değerleri farklı olunca uyumsuzluk sorunu yaratabilir. Çalışırsa ikisi de yüksek olanın CL değerine göre çalışır.

Voltaj ve CL değerleri aynı olduktan sonra RAM'lerin markaları farklı olsa bile uyumsuzluk sorunu %70 olmuyor.

Gerekli testleri yaptıktan sonra ikinci el RAM de alabilirsiniz, bir sıkıntı olmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD olarak ise yine Kingston HyperX Fury modeline bakabilirsiniz. Aynı şekilde Gigabyte'nin modellerine de bakabilirsiniz. James Donkey ve SanDisk SSD Plus ürünlerine yanaşmanızı önermem. Aynı şekilde Toshiba OCZ TR200 modeline de yanaşmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…