SSD ve RAM yükseltilmiş ASUS Expertbook P1 alınır mı?

samtiger

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Notebook alma arifesindeyim. Piyasada sıfır notebooklara RAM ve SSD güncellemesi yapılarak 24 ay garantisi bozulmadığını söylerek satış yapan kişiler var.

Örneğin bu ürüne bakıyorum, orijinali 8 GB RAM ve 512 SSD. Yükseltme ile 1TB SSD ve 32 GB RAM yapmışlar. İşlemcisi de yeni nesil olduğu için fiyatı iyi gibi geldi bana. Garantisinin bozulmadığını söylüyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam attığınız laptopta öyle bir bilgi bulamadım orijinal hali o şekilde sanırım. Tabii satıcıya sormak lazım eğer sizin dediğiniz gibi bir yükseltme yapıldıysa ve bu yükseltme laptobu garanti kapsamı dışına çıkarmıyorsa neden alınmasın ben olsam alırdım :)

Hocam attığınız laptopta öyle bir bilgi bulamadım orijinal hali o şekilde sanırım. Tabii satıcıya sormak lazım eğer sizin dediğiniz gibi bir yükseltme yapıldıysa ve bu yükseltme laptopu garanti kapsamı dışına çıkarmıyorsa neden alınmasın ben olsam alırdım :)

Sordum, yükseltme yapılmış. Zaten her GB ve SSD versiyonu ile ilanları var yani ne istersen onu koyup satıyorlar.

SSD ve RAM yükseltmekle artık birçok ürünün garantisi bozulmuyor hocam. O kısmı doğru ama burada satıcı ve satıcının geçmişi yorumları vs çok önemli.

Yorumlarda bu konu hakkında şikayet gelmemiş. Benim merak ettiğim şey bu koydukları RAM ve SSD'nin kalitesini nasıl öğrenebilirim? Orijinal takılı olan 8 GB RAM'in kalitesinden mi mesela veya bu donanımlar da ASUS'un garantisine giriyor mu? Örneğin bu satıcının taktığı SSD ile ASUS garanti kapsamında olacak mıdır?

Sanmıyorum garanti kapmasında olacağını sonuçta bu işlem ASUS yetkili servisi tarafından yapılmamış.

Sordum, yükseltme yapılmış. Zaten her GB ve SSD versiyonu ile ilanları var yani ne istersen onu koyup satıyorlar.

Yorumlarda bu konu hakkında şikayet gelmemiş. Benim merak ettiğim şey bu koydukları RAM ve SSD'nin kalitesini nasıl öğrenebilirim? Orijinal takılı olan 8 GB RAM'in kalitesinden mi mesela veya bu donanımlar da ASUS'un garantisine giriyor mu? Örneğin bu satıcının taktığı SSD ile ASUS garanti kapsamında olacak mıdır?
Hocam hangi marka ürün takıyorlarsa onun size faturalarını vermedikleri sürece bir garantisi olmayacaktır parça bazında. Satıcı ilgilenecektir büyük ihtimalle bir sorun yaşadığınızda. Tahminimce kendi içerisindeki ram'larin aynısında 1 tane daha takıyordur. İçindeki SSD'yi çıkarıp kendi SSD'sini takıyordur. Ram çok farketmez ama SSD'nin markası ve hızı performans konusunda belirleyici bir unsur. Onun markasını ve modelini kesinlikle öğrenin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı